bitcoin futures btc fonds

Bitcoin betaalprovider BTCPay Server nu gekoppeld aan sidechain Liquid

De Liquid sidechain van Blockstream is nu geïntegreerd met BTCPay Server, een provider van bitcoin betalingen. Dat maakt Blockstream, een van de belangrijkste ontwikkelaars voor het bitcoin netwerk, bekend.

Anoniem betalen met bitcoin

Klanten van BTCPay kunnen hun betalingen nu ook versturen via liquid bitcoin (L-BTC) en tether (L-USDT). Het voordeel is dat de betalingen dan geanonimiseerd zijn.

Want de Liquid sidechain ‘maakt’ de transacties anoniem, in tegenstelling tot de pseudo-anonieme transacties op de basislaag van bitcoin.

Ook door de wet – en regelgeving (KYC-procedures) zijn steeds meer bitcoin adressen te koppelen aan personen.

Naar eigen zeggen kan Liquid elke transactie binnen twee minuten op haar sidechain verwerken. Op de bitcoin basislaag is er grofweg elke tien minuten een nieuw blok. Dat kan er voor zorgen dat je transactie een stuk langer op zich laat wachten.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Tether USDT

Tether en Blockstream werken sinds de zomer van 2019 met elkaar samen. Onlangs is er $15 miljoen aan USDT verplaatst van het ethereum netwerk naar Liquid, een zogenaamde cross-chain swap. Volgens CTO Paolo Ardoino is er vraag naar L-USDT vanwege het anonieme karakter.

Anoniem handelen biedt namelijk het voordeel dat front-running de kop op steekt. Als een handelaar nu grote hoeveelheden bitcoin verplaatst, schudt dat de markt wakker door een dienst als Whale Alert. Door het ‘afschermen’ van transacties op Liquid, moet dit voorkomen worden.

In november 2019 is er al een andere voorraad Tether (1,5 miljoen USDT) naar Liquid verplaatst, vanuit crypto exchange Bitfinex.

BTCPay is ook geïntegreerd met de full node service Casa afgelopen oktober. Casa brengt nodes op de markt om te kunnen betalen via het Lightning Network. Van Square Crypto, het crypto vehikel van betaalapp Square, kreeg BTCPay Server een donatie van $100.000.

Onder meer Matt Odell, bekend van de podcast Tales from the Crypt, vindt de start-up de ‘revelatie van 2019’. De open-source software stelt bitcoiners in staat een betaalverwerker op te zetten zonder tussenpersoon.

Lees ook – Bitcoin betaalprovider BTCPay op schoenen van NFL-speler

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!