Bij bitcoin beurs OKEx vertrekt Andy Cheung als COO

Andy Cheung is opgestapt als Chief Operating Officer bij crypto exchange OKEx uit Hong Kong. Cheung is de adviesclub BitWork gestart, zo meldt het persbericht. OKEx is na Huobi de grootste bitcoin derivatenbeurs ter wereld.

Andy Cheung en OKEx

De voormalige manager richt zich met zijn nieuwe onderneming op een breed scala aan activiteiten zoals samenwerking tussen crypto exchange en het vermarkten van cryptoprojecten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Mijn doel is om meer mensen aan crypto te helpen, maar de invloed binnen een exchange is vrij klein. We kwamen in goed overleg tot de conclusie dat ik beter voor mezelf kon beginnen’. [/penci_blockquote]

Volgens hem kan de kwaliteit van de projecten die aan beurzen aangeboden worden, verder omhoog.

BitWork is gevestigd in Hong Kong en gaat ook vanuit die stad opereren. Cheung werkte eerder bij Groupon Hong Kong, iClick Interactive en Alibaba. Volgens diverse media is hij een zogenaamde ‘crypto influencer’, iemand met kennis en invloed op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) futures

Het is op moment van schrijven onduidelijk wie de vervanger van Cheung is. OKEx speelt een voorname rol in het aanbieden van bitcoin futures en opties, zo blijkt uit onderzoek van Skew Markets.

Op 27 december zijn de bitcoin opties bij de exchange live gegaan, in een markt waar ook Huobi, BitMEX, Bakkt en CME actief zijn.

Met een optie verkrijg je het recht om een future contract te kopen of te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs en (afloop) datum. De onderliggende waarde is géén bitcoin, maar een bitcoin futurecontract.

Op 13 januari a.s. lanceert concurrent CME uit Chicago haar bitcoin optie product. Een van de belangrijkste doelgroepen zijn miners die met een optie een ‘hedge’ hebben tegen een dalende bitcoin prijs.

Bron: persbericht OKEx

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...