12% van grootste goede doelen VS accepteert bitcoin (BTC)

12% van de 100 grootste goede doelenorganisaties accepteren bitcoin (BTC) als donatie. Dat blijkt uit onderzoek van The Block Crypto.

Opvallend: het merendeel maakt gebruikt BitPay als betaalprovider. Deze zet de ontvangen bitcoin om in dollars. Meer dan 90% van de goede doelen accepteert de cryptomunt via een derde partij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

12% van grootste goede doelen VS accepteert bitcoin (BTC)

WikiLeaks

Betaalverwerkers kennen ook een keerzijde. Zo kon het journalistieke platform WikiLeaks geen donaties meer ontvangen via traditionele providers. Die blokkeerden de giften.

Een van de adressen van WikiLeaks heeft in de loop der jaren al meer dan 4.000 BTC verzameld (ca. $20 miljoen). Ook na de arrestatie van voorman Julian Assange blijven de giften binnenstromen.

In Nederland zijn er ook organisaties die bitcoin als donatie accepteren. Zo overweegt de organisatie Bits of Freedom vanwege haar tienjarig bestaan om bitcoin toe te voegen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCdonatiesVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...