assange bitcoin
Nieuwsberichten » Bitcoin donatie WikiLeaks bijna verdubbeld na arrestatie Assange

Bitcoin donatie WikiLeaks bijna verdubbeld na arrestatie Assange

Na de arrestatie van WikiLeaks-medeoprichter Julian Assange is de donatie aan bitcoin (BTC) vanuit de cryptocommunity verdubbeld. Hiermee toont de gemeenschap onmiddelijk steun aan Assange, die gisteren door de Britse autoriteiten is opgepakt.

  bitcoin meester  

Bitcoin wallets WikiLeaks

Na de arrestatie zijn een aantal nieuwe bitcoin wallets geopend. Op één van deze nieuwe WikiLeaks-wallets blijven de gelden binnenstromen na de arrestatie Assange. Op moment van schrijven (17 uur) is er 6.34 BTC verzameld, ruim $32.000.

Een van de adressen van WikiLeaks heeft in de loop der jaren al meer dan 4.000 BTC verzameld (ca. $20 miljoen). Een gevolg omdat de meeste grote betalingsverwerkers in de VS de accounts hebben geblokkeerd.

Op de homepage staat het logo van bitcoin (BTC) afgebeeld. Er kan ook in ethereum, Litecoin, Monero en ZCash gedoneerd worden. Ook creditcard, Paypal en ouderwetse cheque is nog mogelijk.

Cryptocommunity

Een groot deel van cryptocommunity heeft de arrestatie van Assange veroordeeld en steunen hem in zijn strijd met de Britse en Amerikaanse autoriteiten. Sommigen ondersteunen de ideologie van WikiLeaks, waarin vrijheid van meningsuiting en waarheidsvinding centraal staan.

Criticasters zien de werkwijze van WikiLeaks en Assange als controversieel. De site heeft in tien jaar meer dan tien miljoen documenten verzameld. Sinds september 2018 is de Ijslander Kristinn Hrafnsson hoofdredacteur van de site. Hij was eerder woordvoerder.

Jullian Assange

De WikiLeaks-lek was enorm – 750.000 geclassificeerde en niet-geclassificeerde gevoelige militaire en diplomatieke documenten werden in 2010 vrijgegeven. Het was een van de grootste lekken uit de menselijke geschiedenis.

Militair Chelsea Manning, die in 2009 de documenten lekte naar Wikileaks, is veroordeeld tot en gevangenisstraf van 35 jaar. Haar straf is omgezet door president Barack Obama en ze kwam na zeven jaar vrij.

Vorig jaar was ze opnieuw gevangen gezet, omdat ze weigerde te getuigen bij een rechtszaak die WikiLeaks onderzocht. Assange is afgelopen september als hoofdredacteur van Wikileaks afgetreden en zat voor zijn arrestatie op de ambassade van Ecuador in Londen.

crypto kopen 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Misss Bitcoin over de Libra coin van Facebook en de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Robin Heester

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.