Bitmain stopt met huidige samenwerking voor Bitcoin mining in Texas

Bitmain, een van de grootste bitcoin miner producenten van de wereld, heeft zijn managementovereenkomst met DMG Blockchain Solution uit Texas beëindigd.

Bitcoin mining

DMG Blockchain kwam maandag met dit nieuws naar buiten. Het persbericht geeft aan dat de twee bedrijven wederzijds hebben besloten om de huidige overeenkomst te beëindigen. Het contract hield in dat DMG als exploitant de mining facaliteiten van Bitmain in Texas beheerde.

Naar verluidt zijn hier al 15.000 “next-generation” miners geïnstalleerd. Het Canadese bedrijf geeft aan dat het niet lukte om voordeel uit deze deal te halen, gezien de “kosten en het operationeel rendement”.

Ze maakten wel bekend dat de twee op zoek gaan naar andere manieren om te kunnen blijven samenwerken.

En nu?

Het is niet duidelijk of de miners op locatie nog steeds in werking zijn, en zo ja, of Bitmain hiervoor een nieuwe operator gaat inhuren. Het kan er ook voor kiezen om de faciliteit zelf te beheren.

Ondertussen ondergaat het bedrijf een hele reeks ontslagen en krimpt het de wereldwijde aanwezigheid gestaag.

Bitmain heeft niet gereageerd op het verzoek van The Block. Ook DMG Blockchain wilde geen commentaar geven op de status van mining farm.

Ondertussen zetten DMG Blockchain en Bitmain hun samenwerking wel voort bij andere locaties, waaronder in Christina Lake. Bitmain heeft onlangs 1.000 nieuwe miners naar deze plek verzonden en deze zijn volgens een statement gewoon klaar voor gebruik.

Mining in Texas

Bitmain lanceerde de in Rockdale gevestigde mining farm in oktober 2019. Op het moment van de aankondiging beweerde Bitmain dat deze nieuwe plek de grootste farm van de wereld zou zijn. Ze verwachtten een capaciteit van meer dan 300 MW te krijgen.

Inmiddels zijn er veel meer bedrijven die deze claim hebben gedaan. Eerder deze week werd bekend dat twee Japanse giganten aan het werk gaan in Texas, in samenwerking met Northern Bitcoin AG.

Ook Layer1, een initiatief dat $50 miljoen steun krijgt van Peter Thiel, is in deze Amerikaanse staat gevestigd. Thiel is de mede-oprichter van Paypal.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!