bitcoin btc mining miners miner omzet

Voor Bitcoin (BTC) miners gaat lat vanaf dinsdag weer 8% omhoog

Elke 2016 blocks (ongeveer twee weken) vindt er op het netwerk van bitcoin een moeilijkheidsaanpassing plaats. Het doel van het protocol is simpel: miners moeten gemiddeld om de 10 minuten een nieuw block vinden.

Moeilijker of makkelijker?

Wanneer de computerkracht toeneemt, gaat de moeilijk omhoog. Neemt de interesse en de hardware kracht af? Dan daalt de moeilijkheid. Zo houdt bitcoin de balans van de uitgave nieuwe BTC in toom.

Aanstaande dinsdag is het weer zo ver en het belooft een flinke aanpassing te worden. De moeilijkheid gaat waarschijnlijk met ruim 8% omhoog. De live ‘tussenstand’ kun je vinden bij bijvoorbeeld Cryptothis.com.

Kans

Zo’n stijging komt door de stijging in hashrate van het gehele netwerk. Bitcoin knalde 2020 binnen met een nieuw record en daarna groeide de (geschatte) hashrate nog verder.

In de praktijk betekent deze aanpassing voor miners dat het moeilijker wordt om een block te vinden. De concurrentie is moordend in aanloop naar de bitcoin halving. Eens in de vier jaar gaat de standaard beloning voor het vinden van een block door de helft. In 2020 gaat de block reward van 12.5 BTC naar 6.25 BTC.

1000 euro crypto kopen zonder commissie? Word klant bij Bitvavo

Mining

Ondanks de aankomende halvering van de vaste beloning en de stijgingen in moeilijkheid lijkt de interesse in bitcoin mining voor ondernemers steeds verder toe te nemen.

Verschillende partijen mengen zich in de strijd om de nieuwe bitcoin met honderden miljoenen aan investeringen. En dat is te zien aan de hashrate en de moeilijkheidsaanpassingen.

Het bitcoin mining bedrijf Canaan haalde $90 miljoen aan investeringen op bij de uitgave van aandelen. De huidige koers van het aandeel ligt trouwens ruim onder dat bedrag.

Ook in Canada pakken bitcoin miners door: Bitcoin miningbedrijf DMG installeert 1.000 nieuwe bitcoin miners voor klant.

China is nog altijd het populairste land, maar andere gebieden in de wereld hopen ook een deel van deze nieuwe industrie naar zich toe te trekken. Er werd vorig jaar nog een Bitcoin mining farm in Texas geopend met 130.000 m² aan apparatuur.

Mis niks meer!
Invalid email address