bitcoin mining btc

Bitcoin miningbedrijf DMG installeert 1.000 nieuwe bitcoin miners voor klant

Het Canadese techbedrijf DMG Blockchain Solutions heeft 1.000 nieuwe bitcoin (BTC) geïnstalleerd in hun datacentrum in Brits-Columbia.  DMG laat in een persbericht weten dat zij de hardware overnemen van het Chinese Bitmain.

De miners gebruiken naar verluidt zo’n 1.5 megawatts. DMG verhuurt de hardware aan een Amerikaanse partij. Het is nog onbekend om wie of om welk bedrijf het gaat.

Mining verhuur

Via DMG kunnen investeerders aan de gang met bitcoin mining, zonder zelf een datacentrum te hoeven bouwen. Klanten kunnen op deze manier bitcoin minen met behulp van het Canadese techbedrijf.

De COO van DMG, Sheldon Bennett, legt deze opzet uit: ¨We hebben een beslissing gemaakt om ons te focussen op het aantrekken van klanten met behulp van winstgevende mining.¨

Volgens Bennett is het erg voordelig om op een grote schaal bitcoin mining hardware op één plek te hebben. Dat is namelijk een stuk efficiënter. En efficiëntie op het gebied van energie levert in deze industrie extra bitcoin op.

In Texas stopte Bitmain overigens met de samenwerking met DMG. DMG beheerde als exploitant de mining faciliteiten van Bitmain in Texas. Ondanks dit werken de partijen blijkbaar nog wel samen, Bitmain is namelijk nog altijd vooral ook een fabrikant.

DMG pakt door

DMG kondigde in een nieuw datacentrum aan die geheel in het teken staat van bitcoin mining. En dat is geen kleine onderneming: het terrein bestrijkt zo’n 137 vierkante kilometer.

De elektriciteit komt wordt gegenereerd met waterkracht. In verschillende delen van Canada hebben waterkrachtcentrales vaak energie over, ideaal voor bitcoin miners om daar goedkoop de stroom te kopen.

Mining populair

De hashrate van het bitcoin netwerk knalde 2020 binnen met een nieuw record. Er wordt steeds meer computerkracht geleverd in de race om verse nieuwe bitcoin.

Voor de kleine miners op een zolderkamer is bitcoin minen al lange tijd niet meer heel interessant, tenzij je enorm goedkope energie hebt. Voor grootschalige ondernemingen lijkt het echter steeds aantrekkelijker te worden.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!