bitcoin BTC koers update prijs

Bitcoin on-chain statistieken: $6 miljard verdeeld over 316.000 transacties

De waarde van Bitcoin daalde gisteren met bijna 5% naar $8.650. De koers kwam daarmee weer terecht onder de grens van de $9.000. Toch komen er veel positieve geluiden bij het netwerk van Bitcoin vandaan. De on-chain activiteit neemt namelijk toe.

Bitcoin on-chain activiteit

De on-chain activiteit van Bitcoin steeg deze week tot hoogten die de afgelopen twee maanden niet zijn gezien. Volgens het laatste rapport van Arcane Research is dit te vergelijken met november vorig jaar.

De prijs van Bitcoin noteerde in 2020 al een enorme stijging van 90%. Maar ook op het netwerk zelf gebeurt er enorm veel.

Een tool om activiteit te meten is door het gemiddelde te nemen van de transacties van de laatste zeven dagen. Deze waarde van deze transacties komt nu ineens boven de $6 miljard.

Ook het aantal transacties, gemiddeld genomen over zeven dagen, neemt ineens weer toe.Dit is in onderstaande grafiek af te lezen: 316.000 transacties.

Confirmed Transactions Per Day: 7 Day Average

Het is logisch dat de eerste statistiek correleert met de toenemende prijs van Bitcoin. Een transactie wordt in dollarprijs automatisch meer waard. Maar het aantal transacties heeft niet zo zeer iets te maken met een prijsstijging. Een positief signaal dus!

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Vergoedingen en activiteit miners

Ook de vergoedingen voor de miners liepen op.

“Miner fees zien dezelfde stijging: tot nu toe met 89% in 2020. Hoewel dit inherent staat aan de prijsstijging in de markt, is het een gezond teken om te zien dat de activiteit op de blockchain gewoon goed blijft.”

In onderstaande grafiek kun je alle statistieken van de afgelopen tijd zien. Het aantal actieve adressen staat bijvoorbeeld boven de 700.000.

On-chain Bitcoin activity [7-day average]
2019 was een goed jaar voor de on-chain statistieken van de grootste cryptomunt. Ondanks dat de prijs alle kanten op ging, bereikte deze statistieken nieuwe hoogtepunten. Maar ook in 2020 gaat Bitcoin rustig door.

Zo berichtten we eerder al dat de rekenkracht die wordt bijgedragen aan het netwerk ook als maar toeneemt. De hashrate staat op een all-time-high (ATH) en de moeilijkheidsgraad nam vorige week zomaar met 7% toe.

De nieuwe difficulty komt daarmee terecht op 14.776.367.535.689. Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol zich zo aan dat de gemiddelde de tijd voor het vinden van een block rond de 10 minuten ligt.

Hoe meer computerkracht er bij het netwerk komt, hoe moeilijker het wordt om te minen. Wederom een positief record voor Bitcoin! Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over dit nieuws.

Bron: AMBCrypto

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!