Bitcoin BTC Elon Musk

Elon Musk komt met cryptische tweet: ‘Bitcoin Is Not My Safe Word’

Bitcoin is nog maar 11 jaar oud, en toch hebben al heel veel bekende figuren hierover gepraat en getweet. Donald Trump deed het al eens, en ook Elon Musk is niet onbekend in de wereld van cryptovaluta. Zo ook vandaag weer.

Bitcoin en Elon Musk

De ondernemer heeft op twitter meer dan 30 miljoen volgers. Hij staat bekend om zijn activiteiten bij Tesla en SpaceX en was een van de oprichters van PayPal. En deze beste man heeft Bitcoin weer eens aangehaald.

Met elk van zijn (voormalige) bedrijven probeerde hij een revolutie teweeg te brengen. Hij springt van innovatie naar innovatie en Musk weet heel goed waar de kansen op de markt liggen.

Dat is misschien de reden waarom hij door de jaren heen veel bewondering heeft gekregen en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en natuurlijk ook rijkste mensen van onze aardkloot.

Het is ook geen verrassing dat Musk wel eens wat reilt en zeilt over cryptocurrencies. Vandaag was het opnieuw zo ver:

Ondanks dat het een minimale boodschap is met een aanzienlijk cryptische lading, zorgt het voor opschudding in de communities. Het is een groot raadsel wat Musk met deze tweet bedoelt.

Peter McCormack, host van zijn podcast What Bitcoin Did, maakte van de gelegenheid gebruik om de ondernemer uit te nodigen om verder te praten over Bitcoin.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Musk over cryptocurrencies

Het is niet de eerste keer Musk openlijk praat of schrijft over Bitcoin of andere cryptocurrencies. Begin vorig jaar was hij te gast in een podcast waar hij zijn visie deelde over de toekomst van zijn bedrijven, evenals die van cryptocurrencies.

Interessant genoeg was Musk nogal uitgesproken: “het omzeilt valutabeheersing… papiergeld verdwijnt. En crypto is een veel betere manier om waarden over te dragen dan een stuk papier.”

Musk bezit naar eigen zeggen geen cryptovaluta, afgezien van 0.25 BTC die van een vriend kreeg.

The bitcoin structure is quite brilliant, there seems to be some merit to ethereum as well, and some of the others.

Hij gooide eerder ook al eens een tweet de wereld in waardoor Ethereum veel aandacht kreeg. Op Google Trends schoot het aantal zoekresultaten door het dak.

Musk is daarnaast gecharmeerd van de komische meme-cryptovaluta Dogecoin (DOGE) en nam als grap zelfs kortstondig de rol van Dogecoin CEO op zich.

Hoe interpreteer jij de tweet van Musk? Kom langs in onze Telegram groep en praat gezellig mee over alle nieuwtjes en gebeurtenissen.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!