Elon Musk tweet “Ethereum” (ETH) en cryptomunt is trending op Google

Elon Musk tweet over “ethereum” (ETH) en direct is ethereum als zoekterm “trending” bij Google. De tweet is nu 102.000 keer “geliked”. Musk toont al langer oprechte interesse in blockchain en cryptovaluta. Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, reageert een tweetstorm, waarin hij zijn plannen voor zijn blockchain project ontvouwt.

Lees ook – Ethereum: Vitalik Buterin wil beloning in Proof-of-Stake verdubbelen

Elon Musk

Elon Musk heeft een indrukwekkende lijst aan bedrijven opgericht en uitgebouwd: PayPal, Tesla, SpaceX, maar ook OpenAI, Neurolink en niet te vergeten The Boring Company, waarmee hij in korte tijd tienduizenden pseudo-vlammenwerpers wist te verkopen.

Volgens zakenblad Forbes met een geschat vermogen van $22 miljard tot de 40 rijkste personen ter wereld. Ook wordt hij gezien als één van de 25 meest invloedrijke personen ter wereld.

Eloncoin?

Hij laat op Twitter een bovenmatige interesse in blockchain en crypto zien, het type onderwerp wat gezien zijn engineerings achtergrond appelleert aan zijn interesse. Zo bombardeerde hij zich onlangs – als geintje – tot ceo van Dogecoin.

“Bitcoin is briljant”

In recente podcast voorspelt Musk dat “cash geld verdwijnt”, dat bitcoin (BTC) een briljante structuur heeft en in ethereum “zit ook wel wat in”. Musk bezit volgens eigen zeggen geen cryptovaluta, afgezien van 0.25 BTC die van een vriend kreeg.

The bitcoin structure is quite brilliant, there seems to be some merit to ethereum as well, and some of the others.

Elon Musk

Ethereum

En nu dus de mysterieuze tweet “ethereum”, waarna hij de vraag stelt: “wat moet er op ethereum ontwikkeld worden?”.

Google Trends en adoptie?

De tweet van Musk leidde ertoe dat mensen het woord “ethereum” op Google gingen intikken. Zie de grafiek hieronder. Zorgt Musk met zijn tweets voor meer adoptie?

In de lijst van reaguurders popt ook Vitalik Buterin op (en Justin Sun…). Buterin reageert op de tweet als volgt:

Musk vraagt aan Buterin welke toepassingen er op ethereum gebouwd kunnen worden?

Vitalik Buterin ontvouwt “top picks”

In een ware tweetstorm (warvan hieronder enkel deel 1 en 2 van de 5 delen) ontvouwt Buterin zijn plannen voor ethereum. Daarin zegt hij onder meer:

  • een wereldwijd financieel systeem dat toegankelijk is voor iedereen
  • een database waarvan de gemakkelijk te controleren en verifiëren is.
  • kanalen voor micro betalingen
  • een decentrale blockchain structuur waarop applicaties gebouwd kunnen worden

‘Corporate’ adoptie?

Musk is niet de enige ‘corporate’ die interesse toont. Steeds meer grotere bedrijven tonen interesse in de blockchain – en crypto industrie. Een selectie van het nieuws:

Bron: CryptoSlate

Afbeelding: Flickr.com

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!