Bitcoin (BTC) update: ‘Koers maakt zich klaar voor nieuwe test $9.000’

Door Martijn – Al enkele dagen is de Bitcoin (BTC) koers zich aan het voortbewegen rond de sterke support van $8.250. En deze lijkt sterk genoeg te zijn om een tijdelijke bodem te vormen.

Met name in de hogere timeframes zijn er sterke signalen dat de koers zich klaarmaakt voor een nieuwe test van $9.000. Wellicht hebben de bulls genoeg power om door te stoten richting $10.000. Een interessante week ligt er voor de boeg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Al enkele dagen lijkt de koers van Bitcoin te consolideren rond $8.250. Voorheen een sterke resistance, wat nu fungeert als een sterk support.

Gekeken naar onder andere prijsactie op de daggrafiek, zien we dat dit een nieuwe bodem kan gaan worden. Dat is doorgaans een signaal dat een nieuwe uitbraak naar boven volgt. Daarbij is een test van $9.000 een meest voor de hand liggende beweging.

Als we de daggrafiek van Bitcoin erbij pakken, is het vormen van de bottom goed te zien. Elke push naar beneden, leidt tot een sterke bullish reactie. Wat de wicks naar beneden veroorzaakt.

Bitcoin daily chart 26 januari 2020

Bitcoin (BTC) update: 'Koers maakt zich klaar voor nieuwe test $9.000'

‘Voorwaarde: door $8.500 en $8.750 breken’

Tevens zien we dat de bewegingen naar beneden gepaard gaan met weinig volume. Wat momentum indicators snel doen dalen en mede een indiccator dat een ommekeer snel kan komen. De tekenen voor een beweging omhoog, zijn op timeframes als de daggrafiek dus goed te zien.

Bij een beweging omhoog zijn $8.500 en $8.750 belangrijke levels waar de prijs zich doorheen moet bewegen. Mocht dit niet lukken en de bears toch de overhand krijgen, dan is $8.000 nog steeds sterk genoeg om een flinke klap op te vangen.

Bitcoin (BTC) uurgrafiek

Zodra we een stuk verder inzoomen op de uurgrafiek van Bitcoin zien we dat momenteel bullish volume ook wat zwak is. Wat redelijk normaal is voor een zondagochtend. De grote market makers in verschillende timezones zijn vaak rustiger in het weekend.

Rond het sluiten van de weekly zal de kans groter zijn dat er volume zal instromen. Wat bullish volume weer op kan krikken.

Bitcoin hourly chart 26 januari 2020

Bitcoin (BTC) update: 'Koers maakt zich klaar voor nieuwe test $9.000'

De bovenstaande urgrafiek geeft momenteel aan dat het op korte termijn wat onduidelijk is wat de markt gaat doen. Indicators zweven wat op neutraal gebied en laten geen duidelijk signaal zien.

Wel kunnen we aan de hand van de daily opmaken dat de prijs zich na wat consolidatie ook op lagere timeframes gaat klaarmaken voor een push omhoog.

Push naar $9.000?

Afhankelijk van wat we op korte termijn gaan zien, lijkt alles er dus op te wijzen dat er een push richting de $9.000 gaat komen. Wellicht met tussenstops bij $8.500 en $8.750. Op de korte termijn zal echter consolidatie of wellicht een kleine beweging omlaag mogelijk zijn.

Een hertest van $8.250 zou alleen maar bullish zijn. Maar meer bearish volume kan eventueel het $8.000 niveau testen. Een sterke support zal hoogstwaarschijnlijk sterk genoeg zijn. Na dit rustige weekeinde komt een interessante week eraan.