Europol rolt piramidespel met Bitcoin en goud van 6 miljoen euro op

Een team van onderzoekers van Europol heeft een groep criminelen gepakt die voor €6 miljoen mensen hebben bedrogen. Zij zouden meer dan 85 Fransen en Belgen voor miljoenen hebben opgelicht in een klassiek piramidespel.

Piramidespel

De slachtoffers werden wijsgemaakt dat zij grote winsten konden behalen door te investeren in bitcoin (BTC), diamanten en goud. De services werden aangeboden op onbekende websites.

Een Franse Israëliër zou het meesterbrein achter de miljoenen constructie zijn. Met hulp van onderzoekers uit Frankrijk, België en Israël zijn er nu negen verdachten opgepakt.

Het verhaal was, zoals wel vaker in dit soort gevallen, te mooi om waar te zijn. De mensen achter het piramidespel hebben het handboek goed doorgelezen.

bitcoin meester

Organisatie

De criminelen wisten verschillende slachtoffers te overtuigen om een deel van hun geld bij hen te stallen. Er werd vervolgens gedaan alsof bijvoorbeeld de bitcoin wallets van de gebruikers werd gemanaged.

De deelnemers werden continue uitgenodigd om nog meer te investeren. Er zijn mensen die ook daadwerkelijk renet hebben ontvangen, om ze daarna nog meer geld af te troggelen.

Niet alleen private investeerders werden benaderd, ook een ‘groot Franse bedrijf’ en ‘Franse lokale autoriteiten’ zijn naar verluidt in de val gelokt.

De bedriegers wisten dus miljoenen op te halen, terwijl er nog voor miljoenen aan extra facturen zijn verstuurd. Volgens Europol is er tot nu toe ruim 1 miljoen euro teruggevonden. De rest is waarschijnlijk buiten Europa beland.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin

Het mooie aan investeren in bitcoin is dat je niet genoodzaakt bent je aan te sluiten bij gekke constructies of ‘to good to be true’ verhalen. Piramidespelen zijn verboden en met een reden: het is gebakken lucht.

Je kunt op tal van plaatsen bitcoin kopen zonder aan schimmige constructies mee te doen.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!