bitcoin mountain

$97 miljard aan Bitcoin (BTC) staat al minstens 1 jaar stil

Volgens Digital Assets Data heeft zo’n 10.7 miljoen bitcoin (BTC) al meer dan een jaar geen beweging gemaakt. Dat betekent dat er voor $97 miljard (!) aan BTC al 365 dagen op hetzelfde adres staat. Dat is zo’n 60% van de 18.1 miljoen bestaande bitcoin.

Prijsbewegingen

De eigenaren van deze bitcoin hebben de boel niet verkocht onder $4.000, maar ook niet voor prijzen boven $13.000. Dat vraagt om stalen zenuwen en/of veel overtuiging van de betrokkenen.

Dit betekent tegelijkertijd ook dat er kleiner percentage verantwoordelijk is voor de prijs van bitcoin. Volgens de laatste cijfers staat zo’n 10% van alle bitcoin bij cryptobeurzen. Een klein gedeelte van het aantal BTC bepaalt dus eigenlijk de spotprijs op de verschillende markten.

Hodl

Het aantal bitcoin dat al minstens een jaar niet bewogen heeft stond nooit zo hoog sinds het einde van 2017. De prijs van bitcoin steeg toen naar recordhoogtes en dat zorgde voor flink wat beweging op de markt.

Want hoe overtuigd je ook bent van bitcoin, wanneer het gaat om tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars dan kun je op een bepaald moment zeggen: ik verkoop de boel.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Nog langer

Delpi Digital komt met nog meer leuke statistieken. In onderstaande grafiek en tweet is te zien hoeveel bitcoin er al 5+ jaar niet hebben bewogen.

Dat zijn er bijna 3.9 miljoen, 21.6% van alle BTC. Daarin zitten verloren bitcoin, maar hoogstwaarschijnlijk ook een paar oldskool bitcoiners die wachten op nog veel hogere prijzen. Of uberhaupt nooit bitcoin willen verkopen voor fiat geld en wachten tot de wereld bitcoin omarmt.

Je kunt op de tweet klikken voor nog meer statistieken.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!