Bitcoin Journaal: Bitcoin populair in China en Oezbekistan met eigen mining pool

Het Bitcoin Journaal brengt je wekelijks het laatste nieuws uit de bitcoinwereld. De meest opvallende en belangrijke nieuwtjes komen voorbij.

We beginnen met de bitcoin difficulty. Door de toename van computerkracht van bitcoin miners neemt ook de moeilijkheid om het volgende block te vinden toen. Het protocol van bitcoin houdt zo de uitgifte van nieuwe BTC in bedwang.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nationale mining pool

Oezbekistan is voor sommige ondernemers een mooie plek om een datacentrum op te zetten om bitcoin te minen. Het land heeft grootste plannen voor de industrie in hun land: zij komen met een eigen nationale bitcoin mining pool en gereguleerde beurzen.

Noord-Korea

Mocht je plannen hebben om af te reizen naar Noord-Korea om hun cryptocurrency conferentie bij te wonen: denk er nog eens goed over na. De Verenigde Naties raadt het een ieder af om daarheen te gaan om je kennis over bitcoin en blockchains te delen.

Twitter en bitcoin

Twitter lijkt na te denken over een betalingssysteem op hun platform. Je moet straks leuke tweets kunnen belonen met een (klein) geld bedrag.

Als het aan bitcoiners ligt is er maar één optie: een fooitje geven via het Lightning Network. Voorlopig is er echter nog geen spraken van een officieel plan van Twitter om bitcoin te implementeren.

China

Chinese millennials zien bitcoin steeds meer als interessante investering. Volgens een onderzoek van Duxiaoman Financial staat BTC op plek vier qua populariteit, nog boven bijvoorbeeld goud.

Dat en nog veel meer in het nieuwe Bitcoin Journaal. Enjoy!

YouTube

Anchor

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!