Bitcoin Journaal: Bitcoin populair in China en Oezbekistan met eigen mining pool

Het Bitcoin Journaal brengt je wekelijks het laatste nieuws uit de bitcoinwereld. De meest opvallende en belangrijke nieuwtjes komen voorbij.

We beginnen met de bitcoin difficulty. Door de toename van computerkracht van bitcoin miners neemt ook de moeilijkheid om het volgende block te vinden toen. Het protocol van bitcoin houdt zo de uitgifte van nieuwe BTC in bedwang.

bitcoin meester

Nationale mining pool

Oezbekistan is voor sommige ondernemers een mooie plek om een datacentrum op te zetten om bitcoin te minen. Het land heeft grootste plannen voor de industrie in hun land: zij komen met een eigen nationale bitcoin mining pool en gereguleerde beurzen.

Noord-Korea

Mocht je plannen hebben om af te reizen naar Noord-Korea om hun cryptocurrency conferentie bij te wonen: denk er nog eens goed over na. De Verenigde Naties raadt het een ieder af om daarheen te gaan om je kennis over bitcoin en blockchains te delen.

Twitter en bitcoin

Twitter lijkt na te denken over een betalingssysteem op hun platform. Je moet straks leuke tweets kunnen belonen met een (klein) geld bedrag.

Als het aan bitcoiners ligt is er maar één optie: een fooitje geven via het Lightning Network. Voorlopig is er echter nog geen spraken van een officieel plan van Twitter om bitcoin te implementeren.

China

Chinese millennials zien bitcoin steeds meer als interessante investering. Volgens een onderzoek van Duxiaoman Financial staat BTC op plek vier qua populariteit, nog boven bijvoorbeeld goud.

Dat en nog veel meer in het nieuwe Bitcoin Journaal. Enjoy!

YouTube

Anchor

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!