CEO Coinbase voorziet rooskleurige tijden voor privacy coins, volgt bitcoin?

Privacycoins gaan een rooskleurig decennium tegemoet, aldus Brian Armstrong, CEO van Coinbase, de grootste beurs ter wereld. Gaat dit in het voordeel werken van cryptovaluta zoals Monero (MXR), Zcash (ZEC) en Grin (GRIN)? Of juist voor Bitcoin als grootste cryptomunt in de markt?

Privacycoins in 2020

Maar volgens Armstrong gaat het niet perse om privacycoins in de meeste nauwe definitie, maar gaan ‘blockchainprojecten ook privacy functionaliteiten integreren’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Net zoals het Internet met het HTTP-protocol is gelanceerd, is het latere HTTPS nu de norm voor websites. Ik geloof dat een privacy cryptomunt of een blockchain met privacy features de massa gaat bereiken’. [/penci_blockquote]

In zijn blogpost benadrukt hij nogmaals dat ‘nieuwe kapitaal naar de cryptomarkt blijft vloeien en dat steeds meer miljardairs bitcoin ontdekken’. Hij citeert de prijsvoorspellingen van Olaf Carlson-Wee en Balaji Srinivasan. Zij denken dat BTC uiteindelijk een waardering krijgt van meer dan 200.000 dollar per stuk.

De stellingname van Armstrong is opvallend, want Coinbase staat in de industrie bekend om haar verstrekkende Know-your-customer-procedures. Volgens criticasters perkt hun beleid juist de privacy in.

Bitcoin en privacy

Of Armstrong hiermee ook doelt op bitcoin, blijft gissen. Maar er is binnen de bitcoin community wel discussie is om privacy ‘by default’ in het protocol op te nemen. Want transacties op de bitcoin basislaag zijn pseudo-anoniem, dus niet ‘standaard’ anoniem zoals bijvoorbeeld bij Monero.

Bitcoin ontwikkelhuis Blockstream heeft in februari 2019 een test code gepubliceerd waarbij gebruik is gemaakt van zogenaamde ‘Schnorr signatures’.

Schnorr moet de basislaag opschalen en bovendien (een gedeelte van) de transactie-informatie afschermen.

Het is nog onduidelijk of dit code voorstel ook geïmplementeerd wordt.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...