bitcoin politie china btc

Drugscriminelen persen Nederlands bedrijf af voor 1 miljoen in Bitcoin

Bitcoin (BTC) wordt regelmatig gebruikt door criminelen om losgeld te eisen. Fruittransportbedrijf Fresh Group uit Hedel ondervond dat ook nadat het contact zocht met de politie over gevonden drugs tussen hun fruit.

Met berichten als “Als je ons naait, zet je het leven van je dochter in” en “Als er niet betaald wordt, zullen wij op korte termijn een willekeurige medewerker liquideren” wilde criminelen de eigenaren van het bedrijf chanteren. Dat meldt de Telegraaf.

Fout

Door een fout bij het Openbaar Ministerie (OM) kwamen gegevens van werknemers en de eigenaren van de Fresh Group op straat te liggen. Het bedrijf uit Gelderland ontdekte de afgelopen jaren meerder malen dat er coke werd gesmokkeld tussen hun fruit.

Compensatie in bitcoin

De criminelen eisten 1 miljoen euro in  Bitcoin (BTC) aan schadevergoedingen van de eigenaren van het bedrijf omdat zij de coke hebben gerapporteerd.

BTC is makkelijk te accepteren en je kunt het over de hele wereld goedkoop verzenden. Het digitale aspect heeft het voor op contant geld.

Het is een logische optie voor criminelen omdat ze niet afhankelijk zijn van een andere partij voor een digitale betaling. Dat geldt voor alle gebruikers van het netwerk, dus ook voor mensen die je minder fijn vindt.

bitcoin meester

Verdachten

Een 34-jarige uit Bussum zou verantwoordelijk zijn voor de dreigende berichten. Een andere uit de collectie: ””Na elke aanslag verhogen we de boete met 150.000 euro. Indien we merken dat je de politie inlicht, zullen we dat met extreem geweld beantwoorden. We hebben een lange adem en de politie zal je niet eeuwig bewaken.”

Een mede-verdachte van 32 jaar heeft inmiddels bekend dat hij naar een Vander Valk is gereden om contant geld van de ondernemers te ontvangen. Twee mannen die betrokken waren bij het opzetten van een bitcoin adres zijn ook verdachten.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!