Goedemorgen Bitcoin: Hamas gebruikt BTC, Britten willen blockchain analyseren tegen criminaliteit

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $6,297.18.  Dat is -5.14% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0159 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $115,183,998,959.16 met een circulatie van 18,291,362 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

bitcoin meester

‘Militanten van Hamas zetten meer in op Bitcoin (BTC) crowdfunding’

Een militanten groep met banden met de regering in Iran en Hamas zetten naar verluidt steeds meer in op fondswerving via bitcoin (BTC). Volgens de Jerusalem Post is de groep ‘Al-Nasser Salah al-Deen Brigade’ genoodzaakt om meer in te zetten op het verzamelen van BTC door het gebrek aan financiële middelen en steun vanuit bijvoorbeeld Iran.

De groep is de militaire vleugel van de Palestijnse  Popular Resistance Committees (PRC). Dit blijkt uit rapporten van het International Institute for Counter-Terrorism (ICT). Deze organisatie is gevestigd in Herzliya, Israël.

Het rapport noemt duidelijk een van de populaire bitcoin adressen van de groep: 1LaNXgq2ctDEa4fTha6PTo8sucqzieQctq. Op het moment van schrijven is daar al meer dan 3370 BTC op binnengekomen. 3370 bitcoin is tegen de huidige koers zo’n $29 miljoen waard.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Populaire beleggingsapp stopt ook bitcoin (BTC) in nieuw fonds

Het beursgenoteerde Raiz Invest uit Australië komt met een nieuw investeringsfonds voor particuliere beleggers op de proppen. Vijf procent van het fonds stroomt naar bitcoin (BTC). In hun thuisland zijn ze bekend van de gelijknamige beleggingsapp, waarmee je vanaf een klein bedrag al in een fonds kan participeren.

Dat vertelt George Lucas, CEO van Raiz Invest aan nieuwssite The Block. Naast bitcoin zit de rest van het fonds (95%) in aandelen, obligaties en cash.

‘Binnen de allocatie neemt bitcoin de positie in van een alternatieve assetklasse’.

Gemini, van de gebroeders Winklevoss, treedt op als custodian van de fondsen.

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Britste belastingdienst wil blockchain analyse tool om criminelen te pakken

De Britste belastingdienst is in de weer met een blockchain analyse tool om cybercriminelen op te sporen. Majesty’s Revenue and Customs (HMRC) is verantwoordelijk voor het innen van belastingen in Groot-Brittannië.

De tools moet de Britse belastingdienst in staat stellen om criminelen die handelen in cryptovaluta beter te volgen en op te sporen.

Zij willen meer inzicht krijgen in de transacties op het netwerk van bitcoin (BTC). Ook transacties met bitcoin cash, ether, ether classic, XRP, litecoin en tether staan op de nominatie om door HMRC te worden doorgelicht. Dat meldt PublicTechnology.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!