Goedemorgen Bitcoin: Deutsche Bank ‘shillt’ bitcoin, koers naar $11.900 in februari?

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

'

'Deutsche' ‘Bitcoin gaat groeien met snelheid van licht, maar vervangt contant geld niet’

Volgens een recent onderzoek van de Deutsche Bank wordt de positie van cryptocurrencies een beetje overschat. Resultaten van het onderzoek suggereren dat een toename van het gebruik van Bitcoin vrijwel geen impact heeft op het gebruik van contant geld.

Contant geld kan volgens het onderzoek in een pro-Bitcoin wereld niet zomaar aan de kant geschoven worden. Er zijn nog steeds veel mensen die vertrouwen hebben in het traditionele systeem. Vergeleken met nieuwe technologie zoals Bitcoin is dit cash geld voor veel mensen een veilig alternatief.

[the_ad id="52121"]

Bitcoin Analyse: ‘Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel’

John van Meer alias De Bitcoin Consultant concludeert in zijn analyse: 'de koers zit in een correctie op laag volume op de wekelijkse grafiek en moet een higher low gaan vormen en de trend te veranderen. Dat zal de bevestiging zijn dat $6.400 de meest recente bodem is geweest.

Op de lagere timeframes betekent dat we eerst op de dagelijkse grafiek een uptrend moeten gaan vormen, maar voorlopig lijkt het er op dat de dagelijkse downtrend voort zal zetten vanweg de 4uur bear flag.

Wat wel interessant om te zien is de potentiële inverse head and shoulders patroon als je uitzoomt op de dagelijkse grafiek. Deze heeft als doel $11.900'.

Je bitcoins veilig opslaan? Breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Bitcoin en privacy: dit is waarom je altijd een nieuw adres moet genereren

Wist jij dat je verschillende adressen kunt gebruiken voor elke Bitcoin transactie die je ontvangt? Het is een belangrijk en vaak onderschat aspect bij het gebruik van Bitcoin. Het is ook een belangrijke tool om op het internet anoniem te blijven.

Het gebruik van hetzelfde Bitcoin adres voor iedere transacties klinkt heel mooi. Het is gemakkelijk om bij te houden en je kunt het doorgeven aan andere mensen wanneer ze jou geld willen sturen. Het is eigenlijk ook heel logisch en simpel om dat zo te doen.

Maar als je dit doet, ben je ook heel gemakkelijk te volgen. De blockchain is namelijk door iedereen in te zien. Er zijn speciale analysebedrijven die alle betalingen die op de blockchain komen in de gaten houden.

Een Bitcoin adres is een lange reeksen van alfanumerieke tekens. Dit zijn de letters van het alfabet en de getallen 0 tot 9. Dit is de bestemming voor iedere Bitcoin betaling die je wilt ontvangen.

Je hebt een private key nodig om jouw Bitcoin uit te geven. Dit kun je vergelijken met een wachtwoord of toegang om bij de cryptomunten die op de blockchain staan te komen.

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...