Team achter ICO van $7.5 miljoen stopt, oprichter en gezin bedreigd

Het team achter de Omnitude (ECOM) Initial Coin Offering (ICO) maakte gisteren bekend te stoppen met het project wegens gebrek aan geld. Er werd in 2018 nog $7.5 miljoen opgehaald. Dit nieuws schoot sommige investeerders, uiteraard,  in het verkeerde keelgat.

Handel met voorkennis

ECOM is een ERC20-token op het netwerk van Ethereum en ging ooit voor $0.028 per stuk over de digitale toonbank. Op het moment van schrijven is dat nog slechts $0.00250 volgens Messari.

De de prijs van de token dook ~10 minuten voordat Painter de sluiting bekendmaakte al naar beneden. Een typisch gevalletje van handelen met voorkennis. Iets wat vaker voorkomt in de veelal ongereguleerde markt van tokens.

In een Telegramkanaal genaamd Crypto Vigilante Network reageerde een gebruiker vrij heftig: ”Vertel hem dat wanneer hij de ICO investeerders hun geld niet terug geeft, ik een prijs op zijn hoofd zet.”

Zonder al te veel fantasie kun je zelf wel invullen wat daarmee wordt bedoeld.. Volgens Decrypt zijn veel gedupeerde gebruikers geblokkeerd in de officiële kanalen en blazen ze stoom af in andere chats.

Reactie

Wanneer je enige tijd op het internet rondloopt, dan weet je dat dit soort dingen snel kunnen escaleren. Veel mensen zijn geld verloren. Painter reageert echter vrij heftig: hij zegt mensen direct bij de politie aan te geven in combinatie met hun Know-Your-Customer (KYC) gegevens.

Om mee te doen aan deze ICO moest je onder andere paspoort informatie delen. Painter heeft de reactie inmiddels verwijderd.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin

Waar bitcoin een open netwerk is zonder baas, ligt dat bij elk ander project toch een beetje anders. Mocht je je zuur verdiende bitcoin of euro’s in andere crypto projecten willen steken: denk goed na en kijk naar de basiseigenschappen van het netwerk.

Geld investeren is altijd riskant, maar dat is het zeker in deze industrie.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!