bitcoin btc japan FSA leverage

Beurswaakhond Japan wil hefboom op bitcoin tot maximaal ‘2’ inperken

Japan wil speculatie op cryptomunt bitcoin (BTC) inperken, zo staat in een plan te lezen van beurswaakhond Financial Services Agency (FSA). Dat meldt de Japan Times op haar website.

Lees ook – Bitcoin is als investering én betaalmiddel het meest populair in Japan

Bitcoin leverage trading

Door middel van leverage (hefboom) kunnen ervaren handelaren speculeren op de bitcoin (BTC) koers. Handelaren doen dat met geleend geld van de beurs. Binnen de markt is speculatie tot 125 maal de inleg mogelijk.

Japan wil dat een halt toeroepen. Specifiek wil de beurswaakhond een regel introduceren om de hefboom van cryptovaluta tot ‘maal 2’ te verlagen. De crypto industrie in het land had een verlaging voorgesteld van ‘tot maal 4’ om potentiële verliezen van speculanten te beperken.

De beurswaakhond heeft het voorstel laten opnemen in een herziene Financial Instruments and Exchange Act, die in mei 2020 moet ingaan.

De wijziging is afgestemd met branchevereniging Japan Virtual Currency Exchange Association. Crypto exchanges zullen de maatregel moeten doorvoeren en riskeren klanten te verliezen aan de concurrentie buiten Japan. Ook het Chinese Huobi is bijvoorbeeld actief in het land met verse investering in een lokale beurs.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin handel

In Japan is bitcoin onverminderd populair als investering en als betaalmiddel. Vorig jaar is bijvoorbeeld bij wet geregeld dat politici donaties in bitcoin kunnen ontvangen. Ook de Amerikaanse investeerder Anthony ‘Pomp’ Pompliano van investeringsfonds Morgan Creek kwam positief terug na een roadshow in het land.

Wel zijn er zorgen over de volatiliteit en het risicovolle karakter van de handel in bitcoin. In januari 2019 was de cryptomunt $3.700 waard, terwijl de waarde steeg naar $14.000. Het jaar is afgesloten op $7.193 volgens Coinmarketcap.

Op zaterdag sloot de koers net boven de $8.000 op $8.037.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!