onecoin scam rechter

Man achter piramidespel Onecoin vraagt uitstel voor veroordeling

Een van de mensen achter de miljoenen scam OneCoin vraagt uitstelt voor zijn veroordeling. Mark Scott werd in november 2019 al veroordeeld. Hij werd door de rechtbank schuldig bevonden voor het plegen van bankfraude en hij krijgt een straf voor witwaspraktijken.

De advocaat is schuldig bevonden aan het witwassen van $400 miljoen aan gelden die hij verdiende met het piramidespel OneCoin.

OneCoin

OneCoin is in 2014 opgericht in Sofia en is een piramidespel. Maar Scott en zijn vrienden gingen een stapje verder dan de gemiddelde crypto ponzi: zij verkochten tokens die helemaal nooit hebben bestaan of gaan bestaan.

De waardering van die neppe tokens werd niet door de markt gedaan, maar door OneCoin zelf. De prijs steeg, heel toevallig, van 50 eurocent naar zo’n 29,50 euro in januari 2019.

Hierdoor werden miljoenen mensen opgelicht. Er zijn ook al honderden betrokkenen wereldwijd opgepakt. Alleen in China zijn er al zo’n 100 mensen opgepakt volgens de laatste cijfers.

Mark Scott

Scott is veroordeeld voor het witwassen van $400 miljoen. Er gingen honderden miljoenen om in een van de grootste piramidespellen ooit. Met behulp van schimmige constructies probeerde Scott het geld ‘schoon’ te krijgen.

Dat is niet gelukt. Tenminste, niet voor de $400 miljoen waar hij voor is gepakt.

Lees hier meer over het piramidespel OneCoin. Het is een grote soap met vooral heel veel verliezers.

bitcoin meester

Uitstel

Wat nog rest is de officiële veroordeling. Die zou in eerste instantie plaats vinden op 24 februari van dit jaar, maar Scott vraagt nu om uitstel. Zijn advocaten hebben een brief ingestuurd om de veroordeling uit te stellen tot 21 april 2020.

Het uitstel zou de oplichter en zijn team aan advocaten de mogelijkheid geven om zich voor te bereiden op het leven na de veroordeling.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!