‘Tether is een ongereguleerde bank voor China’ aldus CEO van concurrent USDC

Jeremy Allaire, de CEO van Circle, haalt concurrent Tether (USDT) door het slijk. In een tweetstorm poogde hij zijn eigen stablecoin USDC te promoten door het af te zetten tegenover USDT.

Tether onder vuur

Allaire schrijft dat Tether een ‘aantrekkelijke optie is als niet-gereguleerde offshore dollarbank voor China en Azië’. Hij benadrukt daarbij het gebrek aan transparantie en het niet naleven van de regels.

In september 2019 kwam het bedrijf met de nieuwe stablecoin. Dit is de CHNT, de stablecoin van de offshore Chinese Yuan. Overigens heeft Bitfinex, de beurs uit Hong Kong, nauwe banden met Tether, de partij die de de stablecoins uitbrengt.

Achter deze tweetstorm zit natuurlijk een eigen belang. Circle is het bedrijf achter de USDC stablecoin, een concurrent van marktleider Tether.

Allaire maakte van de gelegenheid gebruik om het falen van andere stablecoins aan te kaarten.

PAX, een stablecoin uitgegeven door Paxos, heeft een vlakke lijn van $240 miljoen munten. De interesse in TUSD, ook wel bekend as TrueUSD neemt snel af en GUSD (de Gemini Dollar uitgegeven door het bedrijf van de Winklevoss-tweeling) en BUSD van Binance zijn DOA.

Me DOA doelt hij op ‘Dead on Arrival’, een term om aan te geven dat de stablecoin bij voorbaat gedoemd is te mislukken. In een andere tweet deelt hij de websites waar je de groottes van de stablecoins kunt inzien.

Maar, zoals Allaire ook zegt, “de markt spreekt voor zich.”

Paolo Ardoino komt echter ook gelijk met een weerwoord. Hij is de CTO van Bitfinex en hij neemt hij het op voor Tether. Hij schrijft dat USDT er voor zorgt dat er hierdoor enorm veel ‘visionaire producten zijn gemaakt’ voor verschillende klanten. Daarnaast benadrukt hij dat Tether al sinds 2014 in de markt mee doet.

Hij kaatst de bal ook terug door op te merken dat USDC (nog) helemaal geen markt heeft in Azië: ‘Does not look good for USDC’

USDC als concurrent

USDC, is veel minder populair dan Tether. Volgens de CoinMarketCap heeft USDC een marktkapitalisatie van $515 miljoen. Tether overstijgt dit getal met een marktkapitalisatie van ruim $4 miljard.

Daarmee is Tether ongeveer acht keer zo groot als van USDC.

Bovendien heeft Circle in 2019 een groot deel van zijn activiteiten gesloten of verkocht. Vorige maand maakten ze bekend dat hun Trade OTC platform is verkocht aan cryptobeurs Kraken.

Ook de eigen exchange Poloniex is losgetrokken van het moederbedrijf. De beurs gaat als aparte onderneming verder onder de naam Polo Digital Assets.

In 2019 stopten ze ook al met hun Circle Pay applicatie. De co-CEO stapte ook terug als “independent director on the Circle Board of Directors” en de CFO en CLO verlieten ook het bedrijf.

Om toch positief te eindigen kunnen we Circle toezeggen dat ze ‘netjes’ te werk gaan. Tether en haar zusterbedrijf Bitfinex worden momenteel nog onderzocht door de procureur-generaal van New York voor het gebruik van de stablecoin om een gat van $850 miljoen in zijn financiën te verhullen. Vooralsnog lijkt het erop dat Circle de zaken beter op orde heeft.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!