duitsland bitcoin btc

’40 Duitse banken tonen interesse in Bitcoin (BTC) licentie’

Meer dan 40 Duitse banken hebben interesse getoond in een licentie om aan de slag te gaan in de crypto-industrie. Welke banken zijn niet bekend, dat meldt Handelsblatt.

Duitse banken mogen dit jaar bitcoin beheren voor hun klanten. Door de Fifth European Money Laundering directive (AMLD5) zijn de regels rondom BTC nu een stuk duidelijker. Het land heeft aan de hand van de Europese richtlijnen hun eigen regels gemaakt.

De Solaribank gaf vorig jaar al aan wel oren te hebben naar een bitcoin custody service.

Aandelen en bitcoin

Duitse banken mogen bitcoin en ethereum behandelen als bijvoorbeeld aandelen. Dat betekent dat zij ook de zelfde services mogen aanbieden. Er is dus een kans dat je straks via een Duitse bank bitcoin kunt kopen.

Die regels gelden overigens ook voor crypto tokens, de wet is ruim opgezet. Het Duitse parlementslid Frank Schäffler geeft uitleg: ”De grote vraag naar crypto licenties laat zien dat bedrijven steeds meer geïnteresseerd zijn in blockchain technologie, maar het komt ook door de nieuwe regelgeving.”

Het is een hele stap voor bitcoin, want nog niet zo lang geleden werd bitcoin weggelachen door allerlei grote financiële instellingen. Tegelijkertijd heeft het netwerk van bitcoin dit soort dingen niet nodig, het werk ook prima zonder banken die hun diensten aanbieden.

Regels

Duitsland wil hiermee een omgeving creëren waar ondernemers in de wereld van bitcoin graag willen zijn. Het is als bedrijf immers belangrijk om te weten met welke regels je te maken krijgt wanneer je je ergens gaat vestigen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Een Nederlands bedrijf als Deribit vertrekt door de aankomende regels bijvoorbeeld naar Panama. Een van de mede-oprichters, Marius Jansen, blijft hier in Nederland. In de nieuwste Hup Bitcoin podcast vertelt Jansen over zijn beweegredenen en de effecten van de nieuwe Europese regels.

De regels zorgen er namelijk vooral voor dat bedrijven in de bitcoin space aan meer regels moeten voldoen. Banken hebben ervaring met het opereren in (zwaar) gereguleerde markten, dat geldt niet voor de gemiddelde start-up.

Bron: Trustnode

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!