Deze analist is mega bullish over Bitcoin: ‘Dot-com bubbel van 1999 moet nog komen’

Terwijl de crypto-bullmarkt steeds grotere vormen begint aan te nemen, schieten de voorspellingen over nieuwe records als paddenstoelen uit de grond. Misir Mahmudov van Adaptive Capital doet hier ook lekker aan mee. Hij is ‘mega bullish’ over Bitcoin.

Bitcoin bubbel

Bij de meeste voorspellingen worden er met prijzen en timeframes gegooid alsof het niets is. Mahmudov deelt echter geen redenen en hij stelde ook geen doelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij denkt dat de bubbel zoals de aandelenmarkt die in 1999 had, voor Bitcoin nog moet komen. Als je dit met de totale marktkapitalisatie en de groeiende populariteit van altcoins vergelijkt, zou je kunnen zeggen dat de echte bubbel nog moet plaatsvinden.

Het is niet de eerste keer dat iemand met een soortgelijke analyse komt. Eerder deelde Richard Muirhead, een partner van Fabric Ventures, in 2018 een vergelijkbare uitspraak bij CNBC. Hij merkte op dat de totale marktkapitalisatie van de bubbel in 2017 relatief gezien erg klein was.

Destijds ging het om ‘enkele biljoenen’ dollars aan de nieuwe ‘internet aandelen’ die ten tijde van deze bubbel populair werden. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin en van crypto in zijn geheel bedroegen op hun hoogtepunt respectievelijk slechts $470 en $750 miljard.

Mahmudov verwijst ook naar de beginjaren van Amazon voordat het voor het grote publiek beschikbaar werd. Het aandeel steeg vanaf dat moment in twee jaar tijd meer dan 5000% tijdens deze bubbel.

Exponentiële vraag

Als je de bovenstaande visie doortrekt naar Bitcoin, zullen de early adopters in de toekomst enorm worden beloond. Daarvoor moeten digitale activa en gedecentraliseerde applicaties echter wel mainstream worden. Bitcoin moet daarbij een echte ‘Store of Value’ worden, in de volksmond ook wel een oppotmiddel genoemd.

Als het aanbod van Bitcoin in de loop van de tijd daalt, kan de voortdurende exponentiële vraag voor een bubbel gaan zorgen. Mahmudov merkt hierover het volgende op in zijn blog:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Iedereen die voldoende tijd besteedt aan het bestuderen van Bitcoin, zal zich realiseren dat het een aanzienlijk netto positief effect op onze samenleving zal hebben. De vele positieve externe effecten wegen duidelijk zwaarder dan de bijbehorende kosten.[/penci_blockquote]

Het was pas in 1995 toen de internetaandelen openbaar waren voor iedereen. Tot die tijd waren de venture capitalists en personal investments de belangrijkste bron van financiering.

Deze analist is mega bullish over Bitcoin: ‘Dot-com bubbel van 1999 moet nog komen’

Groot geld

In de analogie van Mahmudov zit Bitcoin met de huidige trend nog vóór deze periode. Je zou kunnen denken dat ETF’s en de toevoeging van cryptocurrenices in aandelenportfolios, pensioenfondsen en beleggingsfondsen deze volgende stap inluidt.

Op dit moment komen de grote investeringen voornamelijk vandaan bij een paar venture capitalists, vermogende partijen en kapitaalfondsen. De overgrote interesse in Bitcoin lijkt echter van de retailmarkt te komen: de zogenaamde zolderkamer traders. Het echte grote geld lijkt vooralsnog aan de zijlijn te staan wachten.

Bovendien heeft slechts 1-3% van de wereldbevolking momenteel Bitcoin of andere cryptocurrencies in bezit. Dat is ook een argument dat de toekomstige bubbel van bredere adoptie nog moet komen.

Last but not least, was er een aanzienlijke distributie onder de internetaandelen gedurende de 10 jaar die volgden. Bijna allemaal konden ze zich niet herstellen van de daling. Er zijn echter maar enkele bedrijven deze bubbel hebben overleefd en boven de oude recordhoogtes zijn uitgekomen.

Bron: Coingape

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCbubbel