Bitcoin (BTC) is 2020 goed gestart: Prijs en aantal transacties stijgen

Bitcoin (BTC) blijft nieuwe mijlpalen bereiken. Het netwerk verwerkte deze week de 500 miljoenste transactie. En de dagelijkse transacties staan op het hoogste punt in vijf maanden. Daarnaast maakt bitcoin een groot deel van de verliezen in 2019 goed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs

Bitcoin is in 2020 al zo'n 40% gestegen naar de huidige prijs rond $9.800. BTC stond eerder dit jaar nog op een prijs onder $7.000. Een mooie stijging dus.

Daarmee maakt bitcoin de downtrend in 2019 een beetje goed gemaakt. Vorig jaar zagen we $12.800 als hoogste prijs,. In november vorig jaar stonden we nog rond $6.900.

Op dit moment klopt bitcoin hard op de deur van $10.000, maar we zitten er nog onder.

Bitcoin transacties

Prijsactie is super interessant, maar ook op fundamenteel gebied zijn de cijfers deze week interessant. De transacties op het netwerk nemen toe. Op 5 februari verwerkte het netwerk 368.604 transacties. Allemaal zonder toestemming van een tussenpersoon.

Recordhouder is de maand mei in 2019. Er werden toen op één dag 452.646 transacties verwerkt.

Transacties zijn een goede indicatie om de populariteit van het netwerk te bekijken. Het betekent overigens niet dat er meer mensen gebruik maken van het netwerk.

Al bestaande gebruikers kunnen ook meer transacties doen op het netwerk. Hoe dan ook, het is nooit een slechte ontwikkeling wanneer het netwerk meer gebruikt wordt.

Bitcoin transacties

Bitcoin (BTC) is 2020 goed gestart: Prijs en aantal transacties stijgen

Hashrate

Ook de hashrate breekt record na record dit jaar. De hashrate is een schatting van alle computerkracht die miners leveren in hun strijd om de block beloningen en transactiekosten.

2020 is qua prijs en fundamentele statistieken goed begonnen. Er worden ook miljoenen geïnvesteerd in het ecosysteem en de industrie om bitcoin heen. Deze week haalde Lightning Labs nog $10 miljoen op tijdens een investeringsronde.

Bron: Decrypt

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...