bitcoin btc koers prijs

Bitcoin koers maakt sprong naar $10.300, wat zeggen de analisten?

De bitcoin (BTC) koers is vannacht de dag afgesloten met een koers van $10.208. Inmiddels is de koers door de $10.300 heengegaan, met een plus van 5% de afgelopen 24 uur.

Gistermiddag is de markt opgeschrikt door een plotse stijging door de $10.000. Deze keer bleef de koers stevig boven de $10.100 staan. Met een dagsluiting boven de $10.200 tankt de belegger vertrouwen voor de komende dagen.

Bitcoin: hoogste punt in vijf maanden

De cryptomunt heeft vannacht het hoogste punt van de afgelopen vijf maanden bereikt. Bitcoin begon met een prijs van $7.194 op 1 januari 2020 en koerst nu op $10.324 op Bitstamp.

Was iemand met 100 euro ingestapt op 1 januari, dan was zijn winst 43,50 euro geweest. In de onderstaande grafiek is zichtbaar hoe de koers is opgeklommen tot nu toe dit jaar.

Er zit nu voor 187,6 miljard dollar in BTC, omgerekend 172 miljard euro. De dominantie van de cryptomunt ligt met 62,8% nog ruim boven de 60%. Ondanks de fikse opleving van kleinere cryptomunten in 2020.

bron: Coinpaprika

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Cryptotwitter

Een van de manieren om je als belegger in cryptovaluta te informeren is Twitter, waar veel analisten zich verzamelen. De reputatie per analist verschilt nogal.

Neem dus bepaalde ‘calls’ met een korrel zout. Technische analyse is een manier om de koers te lezen, het zijn géén toekomstvoorspellingen, laat staan financieel advies.

Door de bank genomen is het sentiment zeer positief, ook omdat de cryptomarkt tot nu toe een prima jaar heeft.

Wat zeggen de analisten op Twitter? Josh Rager ziet dat de tussentijdse winstjes voor bitcoin wel kleiner bij elke beweging omhoog. Hij ziet bij $10.761 een behoorlijke weerstand liggen van vorig jaar.

Dave the Wave heeft eerder een aantal calls bij het rechte eind gehad. Zo voorspelde hij de bodem van $6.400 eind vorig jaar. Deze keer voorziet hij een verdere stijging boven de $11.000.

Voordat de koers consolideert dan wel corrigeert. Correcties zijn een gevolg van handelaren die tussentijds winst nemen. Vervolgens is het belangrijk om te weten waar de koers ‘landt’ en weer consolideert voor een eventuele volgende stijging (of daling).

Lees ook de technische analyse terug van Mr. Coingrats, die hij voor Bitcoin Magazine NL maakte

bitcoin kopen

Kennisupdate Yieldt, Bitcoin Magazine NL e.a.

Donderdag 20 februari houdt cryptobelegger Yieldt hun eerste kennisavond. Tijdens dit event licht Yieldt haar beleggingsstrategie toe, geven diverse cryptodeskundigen een presentatie en gaan wij het gesprek aan met traditionele handelaren. Ook wij van Bitcoin Magazine NL zijn spreker op dit event.

Datum: 20 februari a.s.
Locatie: Hofplein 20, Rotterdam
Aanvang: 16.00 uur

Schrijf je gratis in door hieronder te klikken!

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!