Bitcoin ontwikkelaars gaan strijd met elkaar aan in ‘Street Fighter’ game

Ontwikkelaars van bekende Bitcoin producten gingen met elkaar de strijd aan in een boksring. Ze gingen elkaar niet fysiek te lijf, maar ze troffen elkaar bij een digitale bokswedstrijd op de Advancing Bitcoin conferentie in Londen.

Het ging om Nopara73, ontwikkelaar bij de Wasabi Wallet en Nicolas Dorier, developer bij BTCPay.

Bitcoin boxing game

Het was niet zomaar eventjes lekker gamen, maar bij het spel kwamen er echte Bitcoin betalingen om de hoek kijken.

In een videogame van bitcoin-startup Zebedee speelden de twee ontwikkelaars met de digitale versie van zichzelf. Zij vochten tegen elkaar terwijl de bezoekers van de conferentie het allemaal konden zien gebeuren.

De bedoeling van de game is om het gemak en de kracht van het Lightning Network te laten zien. Het is een betalingssysteem dat op Bitcoin is gebouwd en wat enorm goedkoop en snel is. Je kunt ermee kleine betalingen doen, van minder dan enkele eurocenten.

Het spel heet Raiki en is ontwikkeld door Zebedee. Het is een interactief spel waarbij het publiek net zo goed mee kan doen als de gamers zelf.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Microbetalingen met Lightning

Het publiek in de buurt van de game konden kleine beetjes inzetten op de persoon waarvan zij verwachtten dat deze zou winnen. Met een simpele QR code konden ze de ontwikkelaars betalen voor extra boosts in het spel. Deze power-ups konden de vechter in het spel groter of sterker maken.

Je kunt dit soort dingen niet bouwen met gecentraliseerde systemen, zoals PayPal en Visa. Betalingen via deze providers zijn niet goedkoop of snel genoeg. Kleine betalingen zijn al helemaal niet mogelijk.

Waarom zou je bitcoin willen toevoegen aan een game? En waarom in het bijzonder Lightning? Lees hier de Bitcoin 101 over het Lightning Network. Vorige week legden we het LN ook nog uit aan de hand van de analogie van de kralenketting en de barrekening.

“Innovatie in de videogamebranche wordt belemmerd door de beperkingen van traditionele financiële diensten,” verklaart Zebedee op haar website. “Game-inkomsten zijn doorgaans beperkt tot in-app aankopen en advertenties.”

Voor de makers van de game is Raiki een proof-of-concept voor het lanceren van nieuwe in-game ideeën. Eerder schreven we ook al over Bitcoin Bounce, een spel voor op jouw mobiel waarmee jij satoshi’s kunt winnen die je direct naar jouw wallet kunt overzetten.

Bron: Coindesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!