Bitcoin op Valentijnsdag: 24% rendement in afgelopen 5 jaar

Heeft cupido jou al in de rabbit hole van Bitcoin geschoten? Veel mensen zijn verliefd op een bepaalde cryptomunt en doen er niet zomaar afstand vanaf. Maar hoe goed presteren de grootste cryptomunten eigenlijk op Valentijnsdag?

Bitcoin en crypto

Eerdere analyse toonden al eens aan dat bepaalde dagen van de week beleggers een hoger rendement bieden als ze enkel op deze dagen zouden traden. In 2019 wad de vrijdag bijvoorbeeld de beste dag was om Bitcoin te kopen voor het hoogste dagelijkse rendement in vergelijking met andere dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de maandag is wel eens uitgeroepen tot beste dag om je DCA op in te stellen. Vandaag is het weer vrijdag, maar natuurlijk ook Valentijnsdag. Hoe presteren Bitcoin en altcoins eigenlijk op deze dag?

Valentijnsdag rendement

Sinds 2015 is Valentijnsdag zeer positief voor zowel Bitcoin, Ether (ETH) en XRP. Iedere Valentijnsdag, met uitzondering van 2019, eindigde positief, met het hoogste dagelijkse rendement van meer dan 9% in 2018 en een gemiddeld dagelijks rendement van 4,73% over al deze jaren.

XRP en Ether zagen een soortgelijk patroon. Als een belegger deze cryptocurrencies ieder jaar alleen op Valentijnsdag zou kopen, zouden ze een totaalrendement van meer dan 24% halen in het geval van Bitcoin, 20% voor Ether en 16% voor XRP.

Als je naar het cumulatieve rendement kijkt van de cryptomunten op enkel deze dag, ziet dat er als volgt uit:

Bitcoin op Valentijnsdag: 24% rendement in afgelopen 5 jaar

Bitcoin op Valentijnsdag: 24% rendement in afgelopen 5 jaar

Interessant is overigens ook dat een meer opvallende trend in prijsactie plaatsvindt op de dag vóór Valentijnsdag. In drie van de vijf geanalyseerde jaren, vertoonden zowel Bitcoin als XRP een negatief rendement op 13 februari.

Naast de toename van de prijs van BTC, zien we ook een consistente toename van het volume in deze 24 uur. Het gaat om een gemiddelde van 22% (2019 niet meegerekend, toen er een lichte daling was -2,6%).

Bitcoin op Valentijnsdag: 24% rendement in afgelopen 5 jaar

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprijs