bitcoin amerika dollar

‘Bitcoin (BTC) transacties tot $200 belastingvrij’, wetsvoorstel in senaat van VS

Wereldwijd proberen overheden de opkomst van bitcoin (BTC) in regels te gieten. Ook in Amerika heeft bitcoin ondertussen een plekje veroverd in de campagnes van verschillende mogelijke presidentskandidaten.

Amerikaans Congres

Het Amerikaans Congres, ofwel de senaat, heeft een nieuw wetsvoorstel liggen: kleine transacties met bitcoin en eventueel andere cryptomunten ter waarde van maximaal $200 moeten belastingvrij worden in Amerika.

The Virtual Currency Tax Fairness Act of 2020 is geschreven door congresleden uit Washington en Arizona. Suzan Delbene en David Schweikert pleiten in deze wet voor soepele regels.

Blokkeert adoptie

De politici vinden dat de huidige regels mensen tegenhoudt om digitale valuta als betaalmiddel te gebruiken.

Momenteel wordt elke hoeveelheid bitcoin onder het kopje ‘private ownership’ geschaard. Dat betekent dat elke transactie belastbaar is. Dat heeft de Amerikaanse Belastingdienst in 2014 zo bepaald.

Volgens sommige Amerikanen is het nu dus tijd om deze regels te versoepelen. Dit kan een boost zijn voor kleinere betalingen in bitcoin door Amerikanen.

Mocht deze wet er door komen, dan hoeven we overigens niet gelijk een grote nieuwe toestroom van gebruikers te verwachten. Maar voor de Amerikaanse bitcoiners die al actief zijn kan het wel veel schelen.

Bitcoin in Amerika

Amerika heeft met de dollar de reservemunt van de wereld in handen. Toch wordt er ook gekeken naar de toekomst. De directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten zoekt een onderzoeker om de volgende vraag te beantwoorden: ‘Wat als de dollar valt?’

De Amerikaanse Minister van Financiën gaf eerder aan bitcoin met “stevige nieuwe regels” te willen reguleren.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!