bitcoin btc update prijs koers

Bitcoin (BTC) Update: Prijs blijft tegen $10.000 aanhikken

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $9.800. Wat vertellen de grafieken over de mogelijke scenario’s? We kijken naar de kortere timeframes. 

Bitcoin daggrafiek

In de daggrafiek is te zien dat de koers van bitcoin een sterke beweging omhoog heeft gemaakt. De dagelijkse slutingen komen sterk en overtuigd over, steeds een tikje hoger.

We zitten boven alle belangrijke EMA’s en MA’s en hebben ook afgelopen week een Golden cross gehad van de EMA-50 en EMA-200. Dit soort signalen laten ook duidelijk zien dat Bitcoin sterk is en in een uptrend zit.

Zolang wij op het dagelijkse tijdframe daily sluitingen zien boven de EMA-21, blijft het vooruitzicht positief.

Echter wil dat niet zeggen dat wij op het kleinere tijdframe geen pull-back kunnen zien aankomende dagen, want er zijn al wel een aantal bearish signalen zichtbaar op de kortere tijdframes.

Denk hierbij aan een Bearish Divergentie op de 12 uur, 10 uur en 6 uur tijdframe.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur tijd frame is ook goed te zien dat Bitcoin sterk is. Wanneer Bitcoin naar zijn support viel, werd deze gelijk op gekocht. Alleen weet Bitcoin dit vast te houden?

Wanneer Bitcoin de grens van $9.900 weet te doorbreken zie ik als volgende target de $10.300 als mogelijkheid.

Wanneer bitcoin echter de support rond $9.600 verleist, is een verdere daling richting $9.000 niet iets waar je gek van moet opkijken.

Het is dus overduidelijk dat wij op dit moment in een range zitten met de Bitcoin prijs. Houdt de besproken levels dus goed in de gaten, want bij een breuk van één van deze levels staat er wat leuks te gebeuren.  

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin 4-uur grafiek

Support levels (in USD)
– 9.600 (short term)
– 9.080 (short term)
– 8.800 (short term)
– 8.500 (mid term)

Resistance levels

– 9.900 – (short term)
– 10.300 – (short term)
– 10.800 – (mid term)

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Wat gaat bitcoin doen?

De koers van bitcoin zat de afgelopen dagen in de lift en het is nu kijken of we de magische grens van $10.000 weer kunnen doorbreken. 

De wekelijkse sluiting deze week (zondag)is erg van belang. Weet BTC en nieuwe ‘weekly high’ neer te zetten of zullen we opnieuw een wekelijkse sluiting zien onder $9550?

Wanneer wij in ieder geval op het wekelijkse tijdframe boven de $9.550 sluiten a.s. zondag, is dit een zeer sterk bullish signaal. Vanaf daar kunnen wij dan ook hogere targets in kaart brengen.

Wanneer wij sluiten onder de $9.500 tijdens de wekelijkse sluiting, kan het zomaar zijn dat wij aankomende week een stuk dieper kunnen vallen. Dan zijn de ogen gericht op de $8.600 tot $9.000 zone.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!