Bitcoin (BTC) Update: Blijven we onder de $10.000?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $9.700. Wat kunnen wij verwachten aankomende periode? We nemen een kijkje naar de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin daggrafiek

Op het dagoverzicht is te zien dat de koers van BTC de afgelopen tijd een bijzonder sterke indruk maakte.

Echter lijkt het wel tijd voor een kleine afkoeling, want we zijn zojuist uit zijn uptrend kanaal gevallen. Zolang Bitcoin niet terug in zijn kanaal komt, met bijvoorbeeld behulp van niemand minder dan’Bart Simpson , is het van belang dat men voorzichtig handelt. 

Bitcoin is gisteren op het dagelijkse tijdframe ook onder zijn EMA-21 gesloten, wat geen sterk en positief signaal is. Het is voor de bulls zeer van belang om deze opnieuw te claimen, om weer wat meer positiviteit te kunnen waarnemen.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uur grafiek

Dit weekend lijkt relatief saai te worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat we de komende tijd even zijwaarts gaan in de vorm van een ABC-patroon.

Wanneer de ABC compleet is (rond $10.000-$10.000), verwacht ik dat het uptrend kanaal opnieuw getest wordt.

Wanneer Bitcoin faalt om opnieuw in zijn kanaal te komen, een ook zijn support op de $9.500 verliest, verwacht ik zeker verdere bewegingen naar beneden, die wellicht zelfs kunnen eindigen rond de $8.400.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin 4-uur grafiek

Support levels

  • $9.600 (short term)
  • $9.200 (short term)
  • $8.800 (short term)
  • $ 8.500 (mid term)

Resistance levels

  • $9.900 – (short term)
  • $10.200 – (short term)
  • $10.800 – (mid term)

Wat gaat bitcoin doen?

Op dit moment verwacht ik voor aankomend weekend geen hevige prijsactie en lijkt het er meer op dat Bitcoin voor een aantal dagen zal consolideren.

Voor een bullish scenario voor de rest van de maand wil ik een nieuwe higher high zien, oftewel om bullish te worden wil ik een breek zien van $10.400. Wanneer dit het geval is, kunnen wij verdere bewegingen zien richting de $11.000 of misschien zelfs de $12.400 als belangrijk punt.

Het bearish scenario gaat voor mij in wanneer wij de $9.500 opnieuw verliezen en ook echt een dagelijkse sluiting zien onder dit niveau. Wanneer dit het geval is, kijk ik naar de targets richting de $8.400.

Mocht je diepgaande willen weten hoe ik op deze target kom? In de Youtube video van vandaag leg ik alles zo diepgaand mogelijk uit.

Mogelijke scenario’s bitcoin


Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op Telegram of neem een kijkje bij hun Youtube-kanaal met de laatste analyses.  

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!