bitcoin BTC koers cryptomarkt

Bitcoin (BTC) Update: Knallen we door $10.000 dit weekend?

Wat gaat de prijs van bitcoin (BTC) doen? We nemen een kijkje naar de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In de video analyse van gisteren besprak ik dat de bulls vermoeid raken. Maar vandaag hebben ze nog steeds de controle. Gaan we de $10.000 bereiken?

Disclaimer: dit is geen financieel advies.

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

Op de maandelijkse grafiek (figuur 1) verwacht ik dat we binnen het evenwicht patroon blijven en voor de huidige beweging zullen eindigen rond de $11.300 volgens de groene zigzag lijn. Dat is een belangrijke lijn, dat kunnen we hieronder terugzien op de weekgrafiek.

Figuur 1: Volgens de zigzag patroon zal de koers een top vinden rond de $11.300.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2) heeft de koers na de daling van $14.000 naar $6.400 een bodem gevormd. Dit valt samen met de golden pocket regio (zwarte 0.618 – 0.65 Fibonacci levels), een niveau waar een koers vaak naar toe gaat in een correctie.

Toen de koers van de bodem rond $3.000 steeg naar $14.000 kwam het tot stilstand net boven de resistance van de rode 0.618 Fib niveau. Daarna is de koers gecorrigeerd richting $6400.

Nu zijn we al weken aan het stijgen sinds het begin van het jaar en verwacht ik dat we doorgaan naar de rode 0.5 Fib resistance rond $11.394, wat overeenkomt met de groene zigzag lijn van de maandgrafiek.

Nu zullen we hier denk ik niet zomaar komen. De koers is al weken aan het stijgen, in een nieuw opwaarts kanaal, zonder dat we een noemenswaardige correctie hebben gehad. Dat betekent voor mij dat die er nog aan moet komen.

Voor de correctie zijn op de wekelijkse grafiek support punten te zien op $9.600, $9.250, $8.800 (200DMA) en $8.500 (21EMA en waar ook nog een futures gap zit). Ik verwacht dat we daarna een beweging richting de $11.300 maken.

Laat je cryptomunten beheerd beleggen door Yieldt!

Figuur 2: De koers is is al weken aan het stijgen en moet een higher low (HL) vormen.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 3) is de dagelijkse uptrend nog intact. Gaan we de $10.000 bereiken? 

Bullish scenario

In het bullish scenario blijft het bull flag scenario van kracht welke een technische target heeft van $10.600. Alleen zit er een flinke resistance op $10.300 dus het is goed mogelijk dat de bull flag daar tot stilstand komt en dan de start van de correctie inluidt die er nog niet is geweest op de wekelijkse grafiek.

Bearish scenario

Er is ook een rising wedge te zien op de grafiek (2 lijnen in het rood). Dit is een bearish patroon. Als deze naar beneden uitbreekt dan is er support te vinden op $9.600, $9.200, $9.000 psychologisch en de $8.800/200DMA.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Figuur 3: De bull flag is uitgebroken, maar er is ook een potentiële rising wedge gevormd.

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 4) zijn we eerder door de groene box en $9.600 grens gebroken door middel van de bull flag, die een technische target heeft van $10.600. Verder zien we dat de 4-uur uptrend ook nog intact is met higher highs en higher lows. 

Zolang we de laatste low van $9.521 houden blijft die intact. Sluiten onder de $9.521 luidt de 4uur downtrend in en daarmee zal ook de dagelijkse downtrend gaan beginnen.

Zolang dat niet gebeurt is het bullish scenario van kracht en kunnen we de $10.000 gaan bereiken. Een pullback naar de 0.382 Fib niveau op $9.582 en een bounce daarvan zou een krachtig signaal van de bulls zijn om richting de $10.000 te gaan.

Figuur 4: De 4uur uptrend is intact. $9521 is een belangrijk support punt voor het bullish scenario

Wat gaat bitcoin doen?

De bulls hebben op dit moment nog de controle en de 4-uur uptrend is intact. Zolang dit blijft is het mogelijk dat we dit weekend nog de $10.000 gaan bereiken en wellicht breken om de target van $10.300 te halen. 

Een correctie na die beweging zou helemaal niet gek zijn, want op de wekelijkse grafiek hebben we al weken geen echte correctie gehad. Daarnaast zullen er genoeg posities zijn die ook winst zullen nemen ronde $10.000.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Meer Analyses van John? Kom eens langs op YouTube. Dan ontvang je elke werkdag een verse analyse in je feed.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!