bitcoin BTC lightning network LN apps appstore

Bitcoin (BTC) ontvangen als wisselgeld kan met deze applicatie

Bitcoin (BTC) is naast een financiële revolutie ook leuk om mee te knutselen. Iedereen die dat wil heeft de mogelijkheid op en voor bitcoin te bouwen. Daardoor duiken er regelmatig leuke nieuwe toepassingen op.

Met LightningCashback kun je jouw wisselgeld terugkrijgen in bitcoin. Een coworking space The Block Lisboa in Lissabon probeerde het uit.

Wisselgeld

De applicatie regelt eigenlijk alles. Als klant betaal je gewoon normaal je bakje koffie of cocktail. In plaats van een normale bon krijg je er nu eentje met een QR code.

Deze QR code is jouw wisselgeld in bitcoin waard.

Het is misschien niet de wereld veranderende toepassing waardoor de wereld ziet hoe geweldig bitcoin is, maar het is een leuke manier om bijvoorbeeld satoshi’s te sparen.

Wisselgeld verdwijnt vaak in een zak of tussen de bank. Op deze manier kun je stiekem wat bitcoin sparen terwijl je jouw rekeningen betaalt.

In onderstaande video zie je hoe het in de praktijk werkt.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Strike

Een ander recent voorbeeld van bouwen voor Lightning is Strike uit de stal van ZAP. Jack Mallers, de CEO van ZAP, omschrijft de applicatie als volgt: “Je kunt de app downloaden, je bankrekening eraan linken, je betaalkaart en je kunt iedere lightning betaling scannen die je maar wilt”

Je kunt met Strike Lighting invoices (facturen, red.) betalen met Amerikaanse dollars.

Bouwen op Lighting

In de Hup Bitcoin podcast bespreken we de wereld van bitcoin met bekende en minder bekende mensen uit de Nederlandse bitcoin wereld. In gesprek met Joost Jager hebben we het een uur lang gehad over bouwen voor bitcoin.

En dan specifiek bouwen op en voor het Lightning Network. Jager ontwikkelde een manier om peer-to-peer berichten te verzenden via Lightning.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!