bitcoin krant masker anoniem

Chilenen verhandelden vorige week voor $300 miljoen aan Bitcoin via LocalBitcoins

De Chilenen lijken de peer-to-peer handel in bitcoin steeds meer te ontdekken. Via LocalBitcoins werd er vorige week voor bijna $300 miljoen aan bitcoin verhandeld door mensen uit Chili.

LocalBitcoins

LocalBitcoins is al jaren een populair platform voor de handel in bitcoin. Maar er lijkt ook wat zand in de motor te komen door recent nieuws: ‘Bitcoin beurs LocalBitcoins heft zonder waarschuwing klantenaccounts op’.

Via LocalBitcoins kun je, a la Marktplaats, bitcoin kopen en verkopen aan elkaar.

Interesse

De stijging in Chili is in onderstaande grafiek duidelijk te zien. Het volume groeit gestaag. Dat geldt voor meer landen in Zuid-Amerika.Het handelsvolume op LocalBitcoins brak eerder al records in Argentinië en Venezuela bijvoorbeeld.

LocalBitcoins handelsvolume in Chili.

Zuid-Amerika

De reden blijft gissen, maar het zal te maken hebben met de hoge inflatie van de lokale munten, meer kennis over bitcoin zelf en de onrust in de wereld.

Bitcoin schaart zich langzaam maar zeker in het rijtje van goud en andere ‘vluchtroutes’ voor kapitaal. Het gaat om een veel kleine groep dan bij goud, maar het vertrouwen in de munt groeit onder hodlers nog altijd. Adressen met 100 tot 1.000 BTC zijn de laatste tijd bezig met het binnenharken van nog meer BTC.

Bitcoin kan een logische stap zijn voor Zuid-Amerikanen zonder bank, maar mét een telefoon en internetverbinding. Volgens Statista hadden 73.2% van Venezolanen in 2017 geen bankrekening.

Daarmee is Venezuela koploper op het continent, maar ook andere landen in de regio hebben veel mensen zonder officiële rekening. Bitcoin stelt mensen in staat deel te nemen aan de wereldeconomie, ook zonder bankrekening.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!