bitcoin btc update stacking

Bitcoin volume op LocalBitcoins breekt records in Argentinië en Venezuela

Het handelsvolume van Bitcoin (BTC) bereikte in zowel Argentinië als Venezuela nieuwe recordhoogtes.

Via LocalBitcoins kun je van persoon naar persoon in bitcoin handelen. Net zoals je een fiets op Marktplaats (ver)koopt. Dat is interessant voor mensen in landen waar weinig betrouwbare brokers zijn, maar het kan ook voordelen hebben op het gebied van privacy.

Je bent echter, ook bij LocalBitcoins, vaak wel verplicht een Know-Your-Customer (KYC) procedure te ondergaan.

Argentinië

Volgens data website CoinDance is LocalBitcoins populairder dan ooit in Venezuela en Argentinië.

In de week van 16 december werd er voor 32.6 miljoen (zo’n $545.000) Argentijnse pesos aan BTC verhandeld. Geen wereldschokkend volume, maar het is crisis in Argentinië en de lokale munt wordt in rap tempo minder waard.

Het minimumloon in Argentinië ligt rond de $405, dat maakt het volume iets indrukwekkender.

Het is in Argentinië steeds moeilijker om met je pesos een andere valuta te kopen. Het is verboden om met een creditcard BTC aan te schaffen en je mag maar $200 per maand kopen.

LocalBitcoins weekly trading volume in Argentina in Argentine pesos
Wekelijks handelsvolume in Argentinië op LocalBitcoins

Venezuela

De handel in Venezuela is een stuk populairder. Met een handelsvolume van 248 miljard bolivar (zo’n $24.8 miljoen) brak ook dit land hun eigen record.

In Venezuela is het nog een veel grotere crisis dan in Argentinië. De bolivar is niet geschikt als spaarmiddel en daarom zoeken mensen uitwegen. Bitcoin zal niet het grootste ontsnappingsmiddel zijn, maar de cijfers van LocalBitcoins laten wel zien dat de vraag toeneemt.

De bolivar is onderhevig aan hevige inflatie, de centrale bank van het land zou zelfs overwegen om bitcoin en ether in de nationale reserves op te nemen.

 

LocalBitcoins weekly trading volume in Venezuela in bolivars
Wekelijks handelsvolume in Venezuela op LocalBitcoins

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!