bitcoin btc update geld dollar

Bitcoin betaalprovider OpenNode krijgt toegang tot Apple Pay

De bitcoin start-up OpenNode mag gebruik maken van Apple Pay. Het bedrijf biedt een opvallende dienst aan: winkeliers kunnen dollars accepteren, maar automatisch bitcoin (BTC) ontvangen.

Een soortgelijke app genaamd Strike stelt mensen in staat om in dollars te betalen en daarmee een rekening te voldoen op de tweede laag bovenop bitcoin genaamd het Lightning Network.

Apple Pay en bitcoin

Apple Pay is een grote betaaldienst, met de toegang tot het ecosysteem kan OpenNode hun diensten verder uitbreiden. Bitcoiners met een eigen zaak kunnen met deze services gemakkelijk BTC sparen zonder zelf nog actie te moeten ondernemen.

Op het gebied van regelgeving en lokale wetten roept dit overigens weer genoeg vragen op. De regels verschillen per land.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Dollar naar bitcoin

Nadat een klant heeft betaald, gaat de betaling naar Wyre. OpenNode werkt samen met deze partij om de bitcoin om te wisselen. Wyre doet dienst als een soort bitcoin wisselkantoor en stort het bedrag in BTC op de aangegeven bedrijfsadressen.

Jack Jia, verantwoordelijk voor sales bij Wyre geeft tekst en uitleg: ”De klanten gebruiken de gegevens van hun betaalpas in de applicatie van OpenNode. In sommige gevallen is de informatie al bekend, zoals bij bijvoorbeeld Apple Pay.”

In de praktijk betekent dat dat gebruikers met Apple Pay gewoon betalen zoals altijd. De klant moet echter wel de bitcoin optie aanklikken, dat kost een paar extra secondes. De vraag is hoe populair deze service is, als winkelier ben je toch afhankelijk van je klanten.

Privacy

OpenNode werkt nu aan privacy features van hun diensten. Het is voor bedrijven niet altijd fijn om alle geldstromen openbaar te maken. Er draait een pilot voor betere privacy opties en de bedoeling is deze later dit jaar officieel te lanceren.

Volgens OpenNode CEO Afnan Rahman hebben al meer dan 5.000 retailers zich aangemeld: ”DDe meeste klanten houden een deel van hun betalingen in bitcoin. Ze willen bitcoin.” Rahman zegt dat zijn bedrijf ‘een paar miljoenen dollars per maand’ aan transacties verwerkt.

Bron: CoinDesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!