bank bitcoin seba

Nederlandse bitcoinbeurs Deribit verkoopt 10% aandelen aan Aziaten

Bitcoin optiebeurs Deribit verkoopt 10 procent van haar aandelen aan twee investeringsfondsen uit Singapore. De deal zat al langer in de pijplijn en is nu definitief afgerond met market maker QCP Capital en cryptofonds Three Arrows Capital.

Het Nederlandse bedrijf heeft 80% van de wereldwijde bitcoin optiemarkt in handen. Een manier om te speculeren op de bitcoin koers. Het bedrag is niet bekend gemaakt, maar de bedrijfswaarde wordt geschat op een ‘9-cijferig getal’.

Bitcoin optiebeurs Deribit

CEO en COO John en Marius Jansen behouden een meerderheidsaandeel in de handelsfirma, zo verklaart Su Zhu, CEO van cryptofonds Three Arrows Capital.

Met de deal wil Deribit haar leidende positie behouden met 80% van de optiemarkt. Het Chinese OKEx en FTX Markets, waarin Binance een aandeel heeft, zijn directe concurrenten, met name in Azië.

CEO John Jansen verklaart:

‘Beide fondsen zijn belangrijke strategische partners om ons snelgroeiende platform te laten doorgroeien. Beiden zijn gevestigde namen op de derivatenmarkt’. 

Zhu voegt toe:

‘Deribit is 100% organisch zonder marketing tot nu toe. Handelaren kiezen voor hen vanwege het product. Het is nu een kwestie van het product nog meer verbeteren en de bekendheid ervan vergroten’. 

Door in zee te gaan met twee fondsen in Azië, wil het Nederlandse bedrijf meer invloed oefenen op investeerders in deze regio.

bitcoin meester

Panama

Per 10 februari 2020 opereert het handelsplatform Deribit.com niet meer vanuit Nederland, maar vanuit Panama. Alle handelsactiviteiten gaan vallen onder DRB Panama Inc, een 100% dochter van het Nederlandse bedrijf.

CEO John Jansen is inmiddels verkast naar het land in Midden-Amerika, broer Marius heeft onlangs een stapje terug gedaan als operationeel directeur en is nu adviseur vanuit Amsterdam.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Wereldspeler in opties

Deribit heeft de afgelopen jaren een merk weten op te bouwen in de internationale bitcoin derivatenmarkt. De concurrentie in dit marktsegment neemt toe met o.a. Huobi, OKEx, BitMEX en FTX (Binance).

Als ‘first mover’ op de optiemarkt heeft het bedrijf daar nog steeds een dominante positie.

Net zoals een future is een optie een product om te speculeren op een hogere of lagere bitcoin koers.

In vakjargon heten het call – en putopties. Bij elk optiecontract is de sluitingsdatum en uitoefenprijs vastgelegd. Recentelijk zijn ook dagopties geïntroduceerd.

Interview Hup Bitcoin podcast

Beluister ons interview met Marius Jansen van Deribit terug voor de podcast Hup Bitcoin.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!