Goedemorgen Bitcoin: $150 miljoen van bitcoin beleggers in rook op

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) koers dipt hard, $150 miljoen aan liquidaties bij BitMEX

Woensdag was een zware dag voor bitcoin (BTC), waarbij de koers dipte van $9.400 naar $8.600.

Een van de gevolgen is een groot aantal liquidaties op de derivatenbeurs BitMEX. Dat is een ongereguleerde exchange, waar beleggers kunnen speculeren door middel van een (doorlopende swap) future.

Beleggers lenen geld bij de beurs om – door middel van leverage – te speculeren welke richting de koers op gaat.

De afgelopen weken groeide het optimisme onder bitcoin beleggers, vermoedelijk ingegeven door de aankomende halvening medio mei. Een groot deel van de markt ‘gelooft’ dat dit event tot een prijsstijging gaat leiden.

Dat geloof wordt vandaag behoorlijk afgestraft. Doordat de koers vandaag plots zakte van $9.400 naar $8.600, is in korte tijd een groot aantal ‘long’-posities in één keer geliquideerd. Beleggers hebben daarmee gezamenlijk meer dan $150 miljoen verloren. Dat is een nieuw volumerecord aan liquidaties dit jaar.

[the_ad id="52121"]

‘90% van Bitcoin op Lightning Netwerk in gevaar’, aldus onderzoekers

Het Lightning Network is een extra laag bovenop bitcoin. Het doel is een open-source netwerk waarmee sneller en goedkoper bitcoin transacties kunnen worden verstuurd. Het project is nog jong en dat gaat gepaard met (mogelijke) kinderziektes.

Een groot gedeelte van bitcoin (BTC) op het Lightning Network is niet veilig, zo stellen onderzoekers van Universiteit van Jeruzalem in een nieuw rapport. Ze dragen een aantal oplossingen voor de secundaire laag van bitcoin aan.

[the_ad id="52122"]

FBI: ‘Criminelen ontvingen $144 miljoen aan losgeld in Bitcoin (BTC)’

Ransomware aanvallen en andere vormen van afpersing brachten de afgelopen 6 jaar zo’n $144 miljoen op volgens de FBI. Volgens een rapport van de Amerikaanse politiedienst werd het merendeel van het losgeld betaald in bitcoin (BTC).

FBI special agent Joel DeCapua deelde de bevindingen op de RSA Conference 2020. Volgens hem gaan de bitcoin die worden gestuurd als losgeld vaak linea recta naar een mixer of direct naar een cryptobeurs.

Met behulp van een bitcoin mixer kun je jouw bitcoin ‘schoon maken’, als de criminelen het goed doen zijn hun transacties na het mixxen een stuk lastiger te volgen voor de autoriteiten.

[the_ad id="52096"]

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.