Goedemorgen Bitcoin: Vraagprijs BTC in Libanon naar $15.000

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,156.13.  Dat is -2.69% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0109 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $168,734,025,545.03 met een circulatie van 18,428,531 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin prijs in Libanon stijgt naar $15.000 vanwege hyperinflatie

De prijs van bitcoin (BTC) is in Libanon naar grote hoogten gestegen. De vraagprijs van één BTC ligt op $15.000 bij peer-to-peer platform Localbitcoins. Reden is de hyperinflatie, een gevolg van één van de grootste economische crises van het land.

In januari 2020 lag de prijs ook al 25% hoger dan het marktgemiddelde, omdat spaarders de dupe zijn van een gedevalueerde Libanese pond. Volgens de regionale nieuwsdienst Al Jazeera is het vertrouwen in de lokale banken tot een dieptepunt gedaald.

Spaarders zijn gedwongen om hun tegoeden tegen de Libanese pond op te nemen. Daarmee devalueert de waarde direct met 40 procent. Een hard gelag voor de lokale bevolking, die zoekt naar oplossingen.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

Marc van der Chijs: “Je kunt beter Bitcoin sparen dan voor je pensioen”

Bitcoin (BTC) is een alternatief voor ons huidige pensioenstelsel, omdat je met bitcoin minder risico loopt dan met een pensioenregeling. Dat stelt de Nederlandse ondernemer en bitcoiner Marc van der Chijs tijdens de wekelijkse Hup Bitcoin podcast.

Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat er een nieuwe beurskrach plaatsvindt, die het huidige wankele financiële stelsel ineen doet storten.

Van der Chijs vierde diverse zakelijke successen in China en duidt nu vanuit Canada welke effecten het Coronavirus heeft op dat land en op de bitcoin markt.

COVID 19 komt heel dichtbij: zijn twee kinderen moesten noodgedwongen van hun Chinese school drie weken thuisblijven. Onlangs heeft hij ze naar Canada laten overkomen, waar ze nu net uit quarantaine zijn.

Lees of beluister het complete interview met Marc van der Chijs

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Voormalig rijkste man van de wereld over Bitcoin: ‘Cryptocurrencies hebben geen waarde’

Miljardair en investeerder Warren Buffett heeft zijn afkeer tegen cryptocurrencies herhaald. De voorzitter en groot aandeelhouder van Berkshire Hathaway liet wederom weten niets te maken te willen hebben met Bitcoin.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!