Goedemorgen Bitcoin: Vraagprijs BTC in Libanon naar $15.000

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin prijs in Libanon stijgt naar $15.000 vanwege hyperinflatie

De prijs van bitcoin (BTC) is in Libanon naar grote hoogten gestegen. De vraagprijs van één BTC ligt op $15.000 bij peer-to-peer platform Localbitcoins. Reden is de hyperinflatie, een gevolg van één van de grootste economische crises van het land.

In januari 2020 lag de prijs ook al 25% hoger dan het marktgemiddelde, omdat spaarders de dupe zijn van een gedevalueerde Libanese pond. Volgens de regionale nieuwsdienst Al Jazeera is het vertrouwen in de lokale banken tot een dieptepunt gedaald.

Spaarders zijn gedwongen om hun tegoeden tegen de Libanese pond op te nemen. Daarmee devalueert de waarde direct met 40 procent. Een hard gelag voor de lokale bevolking, die zoekt naar oplossingen.

[the_ad id="52121"]

Marc van der Chijs: “Je kunt beter Bitcoin sparen dan voor je pensioen”

Bitcoin (BTC) is een alternatief voor ons huidige pensioenstelsel, omdat je met bitcoin minder risico loopt dan met een pensioenregeling. Dat stelt de Nederlandse ondernemer en bitcoiner Marc van der Chijs tijdens de wekelijkse Hup Bitcoin podcast.

Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat er een nieuwe beurskrach plaatsvindt, die het huidige wankele financiële stelsel ineen doet storten.

Van der Chijs vierde diverse zakelijke successen in China en duidt nu vanuit Canada welke effecten het Coronavirus heeft op dat land en op de bitcoin markt.

COVID 19 komt heel dichtbij: zijn twee kinderen moesten noodgedwongen van hun Chinese school drie weken thuisblijven. Onlangs heeft hij ze naar Canada laten overkomen, waar ze nu net uit quarantaine zijn.

Lees of beluister het complete interview met Marc van der Chijs

[the_ad id="52122"]

Voormalig rijkste man van de wereld over Bitcoin: ‘Cryptocurrencies hebben geen waarde’

Miljardair en investeerder Warren Buffett heeft zijn afkeer tegen cryptocurrencies herhaald. De voorzitter en groot aandeelhouder van Berkshire Hathaway liet wederom weten niets te maken te willen hebben met Bitcoin.

[the_ad id="52096"]

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.