bitcoin BTC opties Deribit

3 vragen aan Nederlandse bitcoin beurs Deribit: “Deribit wil verder groeien in Azië”

De Nederlandse Bitcoin (BTC) derivatenbeurs Deribit heeft 10% van haar aandelen verkocht. Twee investeringsfondsen uit Singapore hebben zich ingekocht voor een nog onbekend bedrag.
Deribit is met een handelsvolume van honderden miljoenen dollars elke dag de belangrijkste speler in de wereld van bitcoin opties.

Drie vragen aan Luuk Strijers, commercieel directeur bij Deribit

1. Waarom was het nodig om 10% van de aandelen te verkopen?

Strijers : “Met deze deal is een deel van al bestaande aandelen verkocht. Deribit heeft zelf geen extra financieringsbehoefte. De aandeelhouders hebben namelijk besloten dat dit een goed moment is om een klein percentage te verkopen.”

Volgens Strijers stelt dat de aandeelhouders in staat om hun bezittingen te diversifiëren. “Tegelijkertijd verwelkomt Deribit nieuwe aandeelhouders.”

2. Wat zijn jullie plannen in Azië?

Strijers: “We zien veel interesse in onze producten in Azië. We zijn er van overtuigd dat er veel potentie is. Met onze nieuwe aandeelhouders zijn we van plan om uit te breiden in die regio om zo ons marktaandeel verder te laten groeien.”

Een van de eerste nieuwe doelen van Deribit is het verbeteren van de bereikbaarheid van ons platform voor mensen in Azië.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

3. Kunnen jullie hiermee jullie dominante positie op de optiemarkt behouden?

In de tweede helft van 2019 gingen verwerkte het platform gemiddeld zo’n 120.000 (!) bitcoin opties per maand. In januari 2020 schoot dat aantal naar 183.000. De interesse neemt toe en gaat eigenlijk hand in hand met de stijgende bitcoin prijs de afgelopen drie maanden.

De investeerders uit Singapore zijn een belangrijke pion in de toekomstplannen.

Strijers: ”Hun bereik in Azië en kennis van de lokale markten stelt Deribit in staat is om sneller door te groeien, nieuwe klanten aan te trekken en nieuwe producten te lanceren.”

Luister hieronder ons eerdere gesprek met COO Marius Jansen over zijn vertrek bij Deribit en de Nederlandse wetgeving rondom bitcoin.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!