Bitcoin fanaten gokken op Amerikaanse verkiezingen, BIDEN-2020 future populair

Super Tuesday is achter de rug en er wordt steeds meer duidelijk over de aankomende Amerikaanse voorverkiezingen. Wordt het Bloomberg, Sanders of toch weer Trump die zich voor een termijn de nieuwe president van de Verenigde Staten mag noemen? Het blijkt dat Bitcoiners een voorkeur hebben voor voor Joe Biden. En welke uitslag is goed voor Bitcoin?

Bitcoin fanaten speculeren

Derivatenhandelaar FTX introduceerde onlangs een aantal futures contracten, waarmee beleggers kunnen speculeren op de uitslag. De marktplaats startte met de TRUMP-2020 future. Door het succes zijn er nog een aantal andere futures aan toegevoegd.

Het gaat om Bernie Sanders (BERNIE), Joe Biden (BIDEN), Elizabeth Warren (WARREN), Pete Buttigieg (PETE) en Mike Bloomberg (BLOOMBERG). Allen zijn Democratische uitdagers van de zittende president Donald Trump. Buttigieg heeft zich deze week teruggetrokken uit de strijd.

Inmiddels zijn we een maand later en kunnen we de balans opmaken. Het product is een futurecontract dat je op FTX kunt kopen. Het contract is 1 dollar waard op het moment dat de bepaalde kandidaat gekozen is. Heb jij een future contract in bezit van een niet-gekozen kandidaat, dan is het contract 0 dollar waard.

Het zijn perpetual contracten en ze worden uitbetaald in dollar. Het laat op een leuke manier zien hoe Bitcoiners denken over de verkiezingen en de kandidaten.

Lees ook – ‘Bitcoin derivatenmarkt in Azië en VS is compleet anders’, zegt CEO FTX

Bitcoin futures

In de ‘echte wereld’ lijkt Bernie Sanders, de onafhankelijke Democratische Socialist uit Vermont, de leiding te nemen. Hij staat voor op Joe Biden die inmiddels ook zijn coalitie aan het vormen is.

Volgens The New York Times heeft Biden inmiddels ook al negen staten gewonnen en is hij koploper in twee andere staten. Sanders neemt echter weer de leiding in Californië, Utah en Colorado.

In de cryptomarkt is de verdeling heel anders. De BIDEN2020-contracten hebben namelijk een handelsvolume van bijna $37.000. De afgelopen 24 uur nam dit toe met 35,14%. Ironisch genoeg staan de andere Democratische genomineerden in het rood.

De SANDERS2020-contracten zijn in de loop van de dag met 36,07% gedaald. De andere twee kanshebbers, miljardair Michael Bloomberg en Elizabeth Warren, daalden respectievelijk met 60% en 61%.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Kandidaten over Bitcoin

Cryptofanaten lijken dus in te zetten op Biden die als winnaar uit de strijd gaat komen. De verschillende kandidaten staan echter allemaal verschillend tegenover crypto en innovatie.

In onderstaand overzicht, gedeeld door Coindesk, kun je zien hoe ze staan tegenover ‘digital currencies’, privacy en bijvoorbeeld Libra. Rood betekent dat dit onderwerp belangrijk is voor de desbetreffende persoon en donkerblauw het tegenovergestelde aan (unengaged). 

Welke uitslag zou het beste zijn voor Bitcoin? Kom langs in onze Telegram chat en geef jouw mening!

Bron: AMBcrypto

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!