Amerikaanse gouveneur waarschuwt publiekelijk voor Bitcoin (BTC) dieven

De Amerikaanse gouverneur Gavin Newsom heeft in een speech gewaarschuwd voor bitcoin (BTC) fraudeurs. Dat deed hij tijdens zijn speech over de uitbraak van het coronavirus in ‘zijn’ staat Californië.

Mensen doen slechte dingen

Naast de maatregelen om de (dreigende) gezondheidscrisis het hoofd te bieden benoemt hij specifiek criminelen die misbruik maken van de situatie.

Newsom heeft het over oplichtingspraktijken die BTC gebruiken als tool. Mensen maken misbruik van de pandemie buiten de overheid om: ”Mensen claimen dat we het equivalent (in waarde) in bitcoin vooraf moeten betalen om materialen te krijgen. Het gaat om twijfelachtige activiteiten als dit ‘

Criminelen maken misbruik van de paniek rondom het coronavirus

De Amerikaanse politicus doelt in zijn speech op organisaties die zich bijvoorbeeld voordoen als de World Health Organization en donaties in bitcoin vragen.

De criminelen stuurde emails uit naar mensen en vroegen hen om geld voor medische apperatuur en aanverwanten. In de praktijk willen de criminelen niks anders dan jouw bitcoin stelen.

Een ander voorbeeld is een corona-app die het gemunt heeft op jouw smartphone. CovidLock bevriest het scherm van je smarpthone en vraagt vervolgens $100 aan losgeld in bitcoin.

Ook in het Verenigd Koninkrijk werd er gewaarschuwd tegen oplichters rondom COVID-10.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin en misdaad

Bitcoin is een handige tool wanneer je zonder toestemming geld wil sturen. Voor een bitcoin transactie is er geen toestemming nodig van een andere partij, erg handig wanneer je bezig bent met criminele activiteiten.

Een aantal misdaad nieuwtjes met bitcoin in de hoofdrol:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!