Oldskool miner vindt plots 1.000 Bitcoin (BTC) en vraagt hulp

Een oude bitcoin (BTC) miner heeft een klein fortuin teruggevonden. De miner vroeg advies op het bitcoin forum BitcoinTalk. In het begin van bitcoin kon je met een normale thuiscomputer binnen een paar dagen een leuk aantal BTC bij elkaar sprokkelen.

De wallet van de gelukkige vroege vogel bevat 1.000 BTC. Hij heeft extra ‘geluk’, want hij verkocht zijn teruggevonden bitcoin net voordat de koers van bitcoin een duikvlucht maakte deze week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Newbie

De vroege bitcoiner is naar eigen zeggen totaal geen expert. Hij heeft zelfs advies nodig om de bitcoin te verkopen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]I mined some bitcoin for a little bit, a long time ago; back when it was still possible to mine with GPU. I haven’t been active here for a long time. How do I move my BTC to sell? I still have the wallet.dat file saved in thumb drive from back then. Also, do I have the same amount of BCH as I have in BTC? How do I move / sell BCH?[/penci_blockquote]

Verkopen

De miner heeft zelf niet specifiek aangegeven wanneer zijn bitcoin de verkoop in gingen. Maar de boekhouding van BTC is openbaar en een goed gevuld en oud adres valt op.

De stabel bitcoin was op het moment van versturen zo’n $7.95 miljoen waard. De leeftijd van de bitcoin lijkt te matchen met het verhaal op BitcoinTalk.

Meer geld

Naast de echte bitcoin zijn er sinds 2010 ook een hoop afsplitsingen (forks) geweest. Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) zijn daarvan de grootste. Naast de BTC staan er ook nog 1.000 BCH en BSV klaar.

Dat is bij elkaar ook nog zo’n extra $475.000. Een leuk zakcentje alles bij elkaar dus.

Bedankje

De oude miner bedankt de mensen op het forum voor hun adviezen: “Thank you all for all the suggestions. It was overall a great return and the best welcome one can get!”.

Het is ook we leuk terugkomen met miljoen en aan bitcoin die op je wachten.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...