‘Bitcoin (BTC) is een kwestie van vertrouwen’, Michael Novogratz

Michael Novogratz, een voormalig partner van de grote bank Goldman Sachs, is een bekende commentator in de wereld van bitcoin (BTC). Tegenwoordig is hij met de Galaxy Digital bank actief in deze industrie.

Novogratz reageerde op de prijsdalingen van vrijdag 13 mei, de koers daalde naar een prijs van $4.240 op sommige beurzen. De laagste prijs sinds april 2019.

Novogratz

Novogratz is duidelijk over zijn beeld: ‘Bitcoin is altijd al een vertrouwensspel geweest. Alle cryptovaluta zijn dat. En het lijkt erop dat het vertrouwen wereldwijd in zo’n beetje alles is verdwenen.”

Novogratz predikt voor eigen parochie, maar hij riep in 2019 al dat hij het gek vond dat grote investeringsfondsen geen procent van hun portfolio in BTC stopte.
Naast zijn eigen onderneming heeft Novogratz ook privé baat bij een goed koersverloop van bitcoin. In dit jaar deed hij ook een andere uitspraak: ”In de volgende run omhoog gaan we echt een verschil zien tussen bitcoin en andere cryptomunten. Het periodiek systeem bevat 118 elementen, maar alleen goud is waardevol omdat het een store of value is. Bitcoin wordt digitaal goud.”

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Daling

Recentelijk lijkt Novogratz toch een beetje terug te krabbelen door de plotselinge prijssprongen. De reactie van de bitcoin markt op de algehele financiële paniek was heftig. Dat heeft de rijke Amerikaan blijkbaar toch aan het denken gezet.

Mensen stappen uit risicovolle assets of beleggingen als geheel wanneer er onzekerheid heerst. Bitcoin is daar ook niet immuun voor.

Vertrouwen

Er is nog altijd een groep bitcoiners die het volste vertrouwen heeft in het project en de basisprincipes van grenzeloos geld dat niet in de handen ligt van een land.

Pierre Rochard geeft in onderstaande tweets een aantal redenen voor dat vertrouwen.

Lees ook: Bitcoin (BTC) voor, tijdens en na een financiële crisis

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram. 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!