btc bitcoin koers update bear

Bitcoin (BTC) update: koers eerst dalen naar $6.000 tijdens Coronacrisis?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik je mee in een nieuwe bitcoin (BTC) update. Wat een geweld hebben we gezien de laatste tijd! Na een gigantische duikeling van Bitcoin richting $3.700 zijn we nu alweer beland op $6.600 niveau.

Bitcoin (BTC) update: safe haven of niet?

De million dollar question is nu: Is Bitcoin een safe heaven voor je geld tijdens deze Coronacrisis? Of is dit een gigantische bull trap en gaan we alsnog de afgrond in samen met de aandelen?

Wat we zien is dat de whales continu op zoek zijn naar liquiditeit voor hun shorts of longs. Dit kun je zien doordat er gigantische wicks in het spel zijn. Beleggers stappen in met de creatie van buy of sell orders tot gevolg.

En deze orders vullen de tegenovergestelde orders van de whales, waardoor de prijs continu van richting verandert. Dit maakt het erg tricky traden en zorgt ervoor dat je snel rekt gaat (rekt is een straattaal voor wrecked, red.)

Hier zie je duidelijk de wicks op de BTC Daily chart.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Over een week sluit de maandgrafiek en zoals we hem nu zien is dit een zeer positief teken op macroniveau en dus op de langere termijn. Nadat BTC onder de $4.000 dook, zijn er dusdanig veel spot orders, stop losses en leveraged longs getriggerd dat er gigantisch veel koopvolume was en de prijs omhoog is gedrukt richting $6.500-$6.800 regionen op moment van schrijven. Overall ziet dit er vooralsnog absoluut niet slecht uit.

BTC Monthly timeframe

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek wordt ons beeld van de maandgrafiek bevestigd. De onderste zwarte trendlijn, die sinds 10 juli 2017 is gevormd, heeft ondanks de wicks stand gehouden op het level van $5.300 (zie candle body in de onderstaande grafiek, red.).

Deze trendlijn komt ook overeen op de 200 SMA level (zie oranje Moving Average lijn). De vorige weekly candle body vond dus support op dit $5.300 level en resistance op de $5.800 resistance support lijn.

Deze huidige weekly moet natuurlijk nog sluiten eind deze week. Op moment van schrijven lijkt dit level doorbroken, maar dit kan eind deze week nog veranderen.

Op het volumeprofiel is duidelijk te zien met hoeveel sell en buy pressure bitcoin eerst gigantisch daalde en vervolgens met een giga green candle weer steeg.

Je wilt de weekly deze week de $6.800 order block zone (blauwe zone) gebroken zien worden voor verdere bullish movements. Overall ziet de weekly er niet slecht uit.

BTC weekly timeframe

Laat je cryptomunten beheerd beleggen door Yieldt!

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Voor de 4-uursgrafiek van BTC bespreek ik diverse scenario’s. Ik zie twee type rising wedges, wat een bearish signaal op de korte termijn is. De prijs heeft de $6.800 levels aangeraakt om nu vervolgens afgewezen te worden richting $6.250 USD (nr. 3) waar tevens een FIB level ligt en orderblock.

Als dit level niet houdt zie ik BTC richting $5.800 gaan waar weer veel support ligt, zie ook weekly chart. Als $5.800 niet houdt, is het volgende niveau waar BTC heen gaat $5.300.

BTC 4h chart

Optie 2 is een ruimere rising wedge waarbij prijs nummer 1 dus $6.800 wordt gebroken en we nog een verdere stijging van BTC zien richting $7.400 levels (zie nummer 2). Daar ligt tevens 1.618 extended fib en een duidelijke supply (resistance en dus sell) orderblock.

De ichimoku cloud (de rode cloud) zou dit bevestigen, want de prijs is door de cloud heen gebroken wat betekent op bullish momentum.

BTC 4h chart ichimoku

Ook de 8EMA en 21EMA lijken bullish gecrossed, rood (8EMA) zit boven blauw (21EMA) wat kan duidelijk op een verdere lokale up move.


BTC 4h 8EMA en 21EMA indicator

$7.400 breken?

Bij het level van $7400 breken ben ik zowel short term als long term bullish, maar ik ben nu gezien de rising wedges van de 4h chart bearish op korte termijn. Tevens zie ik op de 4h chart een bearish divergence op de RSI. Ook bevestigt het afnemende volume de rising wedge.

Op de lange termijn ben ik gezien de ontwikkelingen op de week – en maandgrafiek optimistisch en bullish!

Over CryptoCurrencyNederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan @CryptoCurrencyNederland op Telegram.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!