bitcoin BTC koers update prijs analyse

Bitcoin (BTC) update: Gaan we $6.400 houden of volgt diepere dip?

De bitcoin (BTC) koers blijft hangen rond het $6.600 niveau. Wat kunnen we op de korte termijn van de grootste cryptomunt verwachten?

Lees de BTC update van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Bitcoin (BTC) update

In ons vorige artikel is beschreven dat Bitcoin de (rode) 20 Simple Moving Average (MA) op de daily chart opnieuw zou gaan testen. Daarvoor moesten we boven $4.200 kunnen blijven en tussen de $6.000 – $6.600 zone komen, een belangrijke zone in de laatste bearmarkt.

Vandaag is Bitcoin heel dicht bij de (witte) 20MA op de CME Futures Chart (zie onderstaande grafiek, red.) De grote vraag is of we er ondersteuning op kunnen vinden en een hertest van de 200 MA kunnen zien. Dat is in onze ogen zeer waarschijnlijk, zodra Bitcoin de $6.360 kan vasthouden.

Zodra we zakken onder dat niveau is een afwijzing van de 20MA zeer waarschijnlijk en gaan we een hertest van de $5.000  tot $5.300 zone zien. Op dit punt moeten we in gedachten houden dat CME future gaps zijn ontstaan tussen de bovenliggende niveaus $8.300 en $9.100.

De historie leert dat deze gaps een zeer grote kans hebben om in korte tijd op te vullen. Op de CME Futures Chart staat de 200MA momenteel op $9.100. Deze situatie geeft de hertest van de 200MA een grotere kans.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin en Dow Jones Index

De afgelopen dagen zijn er een aantal analyses verschenen over de correlatie tussen BTC en aandelen.

Als we het werkelijke gedrag van bitcoin vergelijken met de Dow Jones, zien we dat beide markten tekenen van herstel vertonen de afgelopen dagen. Maar hou wel in de gaten dat in 2009 (begin van de laatste financiële crisis) de Dow Jones een correctie van meer dan 50% had.

Met andere woorden: ondanks de recente pomp staat de Dow Jones Index nog steeds op een verlies van 23% deze maand. De index is nog steeds 500 punten verwijderd van zijn 20MA en meer dan 6000 punten van zijn 200MA die begint af te nemen.

Het zal wat tijd vergen om dit allemaal te laten gebeuren en kleine herstelacties betekenen niet dat het voorbij is. Naar onze mening is een hertest van de tweede oranje lijn waarschijnlijk, gezien wat er in 2009 is gebeurd.

Hoe beïnvloedt dit Bitcoin?

We zitten in de Coronacrisis en volgens ons is de volgende financiële crisis begonnen. Dan is het niet echt populair dat bitcoin gewoon zijn ding doet.

Externe gebeurtenissen zoals de Coronacrisis hebben volgens ons niets te maken met de prijsactie die bitcoin laat zien. Wat de mensen irriteert, is dat de daling tegelijkertijd plaatsvond.

We hanteren de Four Wave Theory (4WT), een historische prijsanalyse, om de diepere koerspatronen van bitcoin te begrijpen.

In onze ogen één van de beste manieren om de bitcoin markt en zijn cycli te begrijpen. Maar als je dieper kijkt en het huidige gedrag vergelijkt met eerdere, dan kun je zien dat ze identiek zijn. De meerderheid ziet dat niet, omdat het een diepgaande analyse vergt dan een oppervlakkige blik.

We onderzoeken nu al meer dan een jaar dag in dag uit de historische prijsbeweging van Bitcoins in de afgelopen tien jaar. Alleen vanwege onze gedetailleerde analyse konden we de Bitcoin Price Moving Code coderen.

Dit klinkt gek voor de mensen en ze hebben de neiging te geloven wat het nieuws hen vertelt. Als je wilt dat er een einde komt aan dat gissen, zodat je Bitcoin begrijpt, stuur dan een e-mail naar bigbangcrypto@gmx.de.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!