Wit-Rusland wil regels om Bitcoin (BTC) van criminelen in beslag te nemen

In Wit-Rusland willen ze zo snel mogelijk duidelijke regels voor autoriteiten om bitcoin (BTC) in beslag te kunnen nemen. The Investigative Committee of the Republic of Belarus vraagt de wetgevende macht in het land om snel met wetten te komen.

De commissie is een overkoepelend orgaan voor de politie in het land.

Bitcoin in beslag nemen

Er zijn in Wit-Rusland nog niet voldoende regels om het de politie makkelijk te maken om bitcoin of andere cryptovaluta in beslag te nemen.

Het gaat in dit verhaal vooral om het legale aspect, hoe het in de wet staat. In de praktijk zijn de autoriteiten nog altijd afhankelijk van de eigenaar van de private keys van een bitcoin adres. Zonder keys geen toegang, met of zonder duidelijke wetten.

In andere landen wordt in beslag genomen BTC al regelmatig verkocht. Recentelijk verkocht de politie in Amerika 4.041 bitcoin. En ook de Belgische overheid verkoopt een paar bitcoin die zij eerder in beslag hebben genomen.

bitcoin meester

Problemen

Volgens Ivan Noskevich, het hoofd van the Investigative Committee, stuitten de autoriteiten in het land op problemen wanneer zij tijdens hun onderzoek te maken krijgen met bitcoin. Daarom is de commissie van mening dat de regels duidelijker moeten worden.

“We zit dit soort zaken vaker tegengekomen, maar er was geen regulering of geen mechanisme om cryptocurrency in beslag te nemen. Ik hoop da de wetgevers luisteren naar onze mening.”

Ivan Noskevich

Wit-Rusland en bitcoin

Wit-Rusland en bitcoin hebben een aparte band. Aan de ene kant is het land erg gesloten en sluit het totaal niet aan bij de basisprincipes van BTC.

Toch lijkt het land bovenmatig geïnteresseerd in de mogelijkheden van bitcoin. En dan met name bitcoin mining. De president kondigde in 2019 aan een mega datacenter te willen bouwen om daar bitcoin te minen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!