frankrijk-verzekering-cryptocurrency-token-bitcoin

Frankrijk legaliseert bitcoin (BTC) als geld na uitspraak rechter

Bitcoin (BTC) krijgt in Frankrijk de officiële status van geld op basis van een recente uitspraak van een rechter in het land. Dat meldt het dagblad Les Echos deze week.

De uitspraak vond al eind februari plaats, maar is nu naar buiten gekomen. Volgens het dagblad is het goed nieuws voor bitcoin: transacties met de cryptomunt zijn nu (meer) geaccepteerd.

Franse rechter: “Bitcoin is geld”

De uitspraak is gedaan door een rechtbank in Nanterre. De rechter ziet bitcoin als een “inwisselbaar, immaterieel goed”, net zoals (ongedekt) fiat geld zoals de euro.

Volgens advocaat Hubert de Vauplane van de firma Kramer & Levin heeft deze uitspraak tot gevolg dat bitcoin gelegaliseerd is als geld. In zijn ogen kan het aantal bitcoin transacties in het land nu een vlucht nemen.

Ook kan de asset bijvoorbeeld gekoppeld worden aan beleggings – en spaarproducten. Ook zijn er leningen te verstrekken met bitcoin als onderpand bijvoorbeeld.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Rechtszaak

De aanleiding is een rechtszaak tussen de Franse cryptobeurs Paymium en de Britse investeerder BitSpread.

In 2014 leende Paymium BitSpread een bepaalde hoeveelheid BTC. Maar zoals bekend kreeg iedere bezitter van bitcoin na de splitsing met een 1: 1-ratio Bitcoin Cash cadeau. Toen rees de vraag of BitSpread die gratis ontvangen BCH (over de lening) aan Paymium moest teruggeven.

Deze week kwam ook in het nieuws dat Duitsland bitcoin erkent als een “financieel instrument”.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!