hup bitcoin thndr games interview podcast

Jack Everitt (Thndr Games): ‘Lightning Network gebruiksvriendelijker dan bitcoin’

In deze tijden van het Coronavirus is het spelen van een bitcoin (BTC) spelletje een goede manier om even de zinnen te verzetten. Thndr Games is een game start-up bekend van de mobiele game Bitcoin Bounce Playstore & App Store)

We praten voor de Hup Bitcoin podcast met onafhankelijk game ontwikkelaar Jack Everitt uit Londen, de maker van dit spelletje. Everitt is gepokt en gemazeld in de gaming wereld. Zo heeft hij diverse ‘hits’ op zijn naam staan: in 2013 scoorde hij een nummer 1 hit bij de gratis games in de App Store.

Direct luisteren naar de podcast?

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Bitcoinmeester en Yieldt.com.

Hup Bitcoin – Jack Everitt (Thndr Games)

Sinds de introductie van Lightning Network begin 2018 zijn er in de loop der tijd steeds meer online spellen gekomen die microbetalingen ondersteunen.

Het appelleert aan het idee van ‘streaming money’: 1 bitcoin staat voor 100 miljoen satoshi’s (sats). Betalen kan daarmee met ‘meer nullen achter de komma’ dan met de euro of dollar. In een game kun je bijvoorbeeld spelen met microsats: één nieuw leven om het spel verder te spelen kost 1 satoshi bijvoorbeeld. En 1 sat = 0.00000001 BTC.

Laat je cryptomunten beheerd beleggen door Yieldt!

Bitcoin Bounce

In het geval van Bitcoin Bounce moet je zo lang mogelijk blijven leven, stuiterend van block naar block. Onderweg kom je ‘boosters’ tegen zoals tickets, Lightning bliksem, een veiligheidsschildje of een springplank.

Door tijdens het redelijk verslavende spelletje tickets te verzamelen, vergroot je je kans op echt bitcoin. Want hoe meer tickets, hoe meer kans je in de prijzen valt. Elke 24 uur is er namelijk een loterij, waarbij je verschillende hoeveelheden aan ‘sats’ kunt winnen.

Het spelletje kreeg snel populariteit: de bèta versie, met een maximum van 1.000 gebruikers, was snel gesloten.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Lightning Network: user experience

Ook Everitt had in eerst instantie moeite met de enigszins ‘kale’ user experience van bitcoin. ‘Vanuit de gaming wereld raakt ik vrij vroeg in contact met bitcoin, in 2013. Ik kocht wat BTC bij een lokale peer-to-peer beurs in Engeland en ik heb zelf ook wat BTC gemined.

Maar, gewend aan de plug & play wereld van online games, stuitte ook op problemen. Het wachten op je transacties en de zes transactiebevestigingen. Het kopiëren en plakken van het bitcoin adres. Ik vond dat zenuwslopend, drie keer dubbelchecken of het goed ging’.

Hij vertelt dat voor hem de user experience op het Lightning Network veel initiële drempels grotendeels weg heeft genomen. Na de bèta fase is het spel nu gewoon te downloaden in de stores van Google en Apple.

Everitt, die het spel in eigen beheer heeft gelanceerd, erkent dat het vinden van een goed verdienmodel nog een uitdaging is. Zo staan reguliere game ontwikkelaars niet perse te springen om een spel waarbij bitcoin of crypto in verwerkt is.

Hij ziet binnen het Lightning Network de ontwikkelingen zeer snel gaan. Hij overweegt om een wallet in te bouwen in het spel, zoals bijvoorbeeld het teruggeven van sats nog gemakkelijker gaat.

Londen City

‘Veel van mijn vrienden werken in de Londen City in de finance wereld. En ik merkte dat ze via mijn spel wel interesse kregen in bitcoin en het concept van satoshi’s. Eerst was er scepsis of ze zeiden dat het spel niets was, ging het één weekje later in het Whatsapp-groepje over wie de meeste satoshi had. Dus het spel is een goede manier om met bitcoin in aanraking te komen en een bitcoin wallet te downloaden’.

Anchor

Youtube

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!