india bitcoin BTC verbod

Cryptobeurs Kraken breidt bitcoin (BTC) handel uit naar India

Kraken breidt haar bitcoin – en cryptohandel in India uit, zo maakt de beurs uit Silicon Valley vandaag bekend. Daarmee krijgt WazirX, onderdeel van het Binance concern, er een geduchte concurrent bij.

Bitcoin (BTC) en India

Vorige week heeft het Hooggerechtshof in India een “papieren verbod” op transacties met cryptovaluta van tafel geveegd. Dat verbod gold sinds juli 2018, waardoor buitenlandse beurzen niet in het land wilden investeren.

Door de gerechtelijke uitspraak is het verbod ongedaan gemaakt, hoewel de centrale bank wel formeel een verzoekschrift heeft ingediend.

Banken in het land moeten namelijk transacties met cryptovaluta toestaan in het bancaire verkeer. Dat betekent concreet dat de bitcoin (BTC) handel met fiat handelsparen zoals de lokale roepie nu mogelijk is.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Kraken beurs

Kraken geldt wereldwijd, samen met onder meer Coinbase en Bitstamp, als één van de grootste bitcoin-naar-fiatparen van de industrie. Door de gerechtelijke uitspraak zien zij kans om – in potentie – miljoenen crypto beleggers aan zich te binden.

Sunny Ray, Head of Global Business Development bij Kraken én ooit oprichter van concurrent Unocoin, licht toe:

‘Het feit dat de crypto industrie deze strijd tegen de centrale bank heeft gewonnen is historisch. In een land met 1,5 miljard mensen is dat een enorm resultaat. Hiermee krijgt iedereen in dit land toegang tot cryptovaluta’.

Op moment van schrijven is het dagelijkse volume van de exchange 340 miljoen dollar de afgelopen 24 uur. Daarvan zijn de handelsparen BTC-EUR en BTC-USD goed voor ruim 51% van het totale handelsvolume.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!